Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής είναι η μόνη οδός να μην βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης.

Μας το έστειλε ο Βασίλης Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΟΥΛΕΖΑ  Είμαστε η Μητέρα της ενωμένης Ευρώπης πού διαλύετε κ.κ. ευρωπαίοι ιθύνοντες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Με ενοχλεί αφάνταστα η καχυποψία και ή δυσπιστία με την οποίαν μάς αντιμετωπίζουν
οι ευρωπαίοι εταίροι μας, πού μας εκβιάζουν ευθέως με την αποβολή μας από την ευρωζώνη αν δεν εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας πού μας απειλούν με χρεοκοπία συνεχώς και μας υποτιμούν με ονειδιστικούς και περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς, όπως προσφάτως η κ Λαγκάρντ τού ΔΝΤ πού λυπάται περισσότερο τα παιδιά τού Νίγηρα.
Υπάρχει μία διεθνής ανησυχία με το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας , όμως συνυπολογίζουν τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης και άλλοτε καθησυχάζουν με βεβαιότητα για την παραμονή μας δημιουργώντας ένα κλίμα σύγχυσης και αβεβαιότητας για την χώρα μας. Είναι όμως η μοναδική η περίπτωση της Ελλάδας η γενικότερα της ευρωπαϊκής ένωσης πού έχει πάρει την κατιούσα , αλλά και τού τραπεζικού συστήματος πού έχει ανάγκη θεσμικής και οικονομικής ενίσχυσης? Θεωρώ ανέφικτο αν δανειζόμαστε με τόσο υψηλά επιτόκια και να κατορθώσουμε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και άτακτης χρεοκοπίας, αν η καταρρέουσα ελληνική οικονομία δεν προστατευτεί θεσμικά και με πολιτικές αποφάσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα.
Δεν πρόκειται η λεγόμενη ελληνική κρίση να ξεπεραστεί με ακραία μέτρα σκληρής λιτότητας πού επιτείνουν την καλπάζουσα ύφεση.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομακτικό δίλλημα ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, είτε θα επιλέξουμε την μονομερή καταγγελία τού Μνημονίου είτε θα επαναδιαπραγματευτούμε την δανειακή σύμβαση επιδιώκοντας την αναθεώρηση της με ότι αυτό συνεπάγεται, φρονώ ότι το εκλογικό σώμα κλίνει προς την λύση της παραμονής στο ενιαίο νόμισμα με δραστική αλλαγή των επαχθών όρων της σύμβασης.
Να αντιληφθούμε ότι η κατάσταση της ευάλωτης ελληνικής οικονομίας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, έχουν πολλαπλασιαστεί οι επικριτές και εχθροί μας και ότι οι δανειστές μας δεν θα μάς χαριστούν , ότι δεν αστειεύονται καθόλου.
Είναι αδιάφορο αν πρωτεύσει η ΝΔ η ο ΣΥΡΙΖΑ , κυρίαρχο ζήτημα να υπάρξει σύμπνοια, ομοψυχία , συμφιλίωση και σύνεση, διότι δεν έχουμε άλλες αντοχές για μικροπολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες, βουλιάζουμε καθημερινά, οι σύμμαχοι μας λιγοστεύουν συνέχεια μάς εγκαταλείπουν, αν διακόψουν την χρηματοδότηση είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει οικονομικό έμφραγμα ρευστότητας, ας παύσουν να αλληλοκατηγορούνται και να μέμφονται ο ένας τον άλλον. Αν δεν σοβαρευτούμε η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία είναι δεδομένη, άλλωστε μάς προειδοποιούν πρωτίστως η κ Μέρκελ, ξεχνώντας ότι είμαστε κομμάτι της Ευρώπης , για αυτό μάς επιτίθενται και ασχημονούν, ανιστόρητα και χυδαία , ελεεινά με τον πλέον αδόκιμο τρόπο, θίγοντας την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας, διότι πλέον οι τράπεζες έχουν υποκαταστήσει την πολιτική,. Για αυτό ας προτάξουμε το συμφέρον της βαλλόμενης πατρίδας μας και να δώσουμε τέλος στην καταστροφική ακυβερνησία Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.