Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εξιχνιάσεις ληστειών σε Βέροια, Ηράκλεια Σερρών, Ρύζια Κιλκίς καιΧαλκιδική


1) Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 84χρονου στη Βέροια Ημαθίας
Ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες, ένας 38χρονος υπήκοος Γεωργίας
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας υπόθεση ληστείας που είχε
διαπραχθεί το πρωί της 24.02.2012 εντός της οικίας 84χρονου στη Βέροια.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Γεωργίας 38 ετών και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου για ληστεία.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το πρωί της 24.02.2012, ο 38χρονος προφασιζόμενος πως ήθελε ένα ποτήρι νερό χτύπησε την πόρτα της οικίας του 84χρονου, και αφού εισήλθε εντός μαζί με το συνεργό, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.200 ) Ευρώ, (1) κινητό τηλέφωνο και (1) χρυσό βραχιόλι ( σχετικό το από 25.02.2012 Δελτίο Τύπου ).
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.


2) Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών φρεατίων όμβριων υδάτων στην Ηράκλεια Σερρών
Είχαν αφαιρεθεί ενενήντα (90) φρεάτια όμβριων υδάτων
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών φρεατίων όμβριων υδάτων που έλαβαν χώρα την 10.05.2012 και 18.05.2012 αντίστοιχα από την ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση ιχνών, πειστηρίων και πληροφοριών.
Ένας από τους δράστες (γυναίκα) είχε συλληφθεί απογευματινές ώρες της 22.05.2012 για κλοπή και αντίσταση, διότι με το συνεργό της εντοπίστηκαν να μεταφέρουν σε όχημα, κλεμμένα φρεάτια όμβριων υδάτων, πλην όμως ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 16χρονος:
  • βραδινές ώρες της 10.05.2012 αφαίρεσε από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μίας 38χρονης με το οποίο ήρθε στην Ηράκλεια και αφαίρεσε (40) σχάρες φρεατίων όμβριων υδάτων από την ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας Σερρών. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 11.05.2012 σε αγροτική περιοχή του Ποντισμένου Σερρών.
  • βραδινές ώρες της 18.05.2012 αφαίρεσε από την Ηράκλεια ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενός 17χρονου και με το όχημα αυτό αφαίρεσε (50) σχάρες φρεατίων όμβριων υδάτων από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή του Νεροφράχτη Δράμας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται.


3) Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 72χρονης στην Ηράκλεια Σερρών
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος ημεδαπός
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 03.05.2012 εντός καταστήματος πώλησης εργαλείων ιδιοκτησίας μίας 72χρονης στο Βαλτερό Σερρών.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 37 ετών για ληστεία.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το απόγευμα της 03.05.2012, ο 37χρονος αφαίρεσε από την 72χρονη συνολικά το χρηματικό ποσό των (305) ευρώ και όταν έγινε αντιληπτός από αυτήν προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία στην κατοχή του, με την απειλή χρήσης βίας, την εξανάγκασε να εισέλθει στην τουαλέτα του καταστήματος (σχετικό το από 04.05.2012 Δελτίο Τύπου).
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.


4) Εξιχνιάστηκε η προχθεσινή ληστεία σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 28χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη υπήκοος FYROM
Ο 28χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και κρατείται
Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσχεδιασμένης ληστείας σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς .
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 28 ετών και μίας αλλοδαπής υπηκόου FYROM 30 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη το απόγευμα της 28.05.2012 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κρατείται.
Ειδικότερα, ο 28χρονος με τη συνδρομή της 30χρονης βραδινές ώρες της 27.05.2012 στα Ρύζια Κιλκίς, εισήλθε στην οικία της 82χρονης και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο (σχετικό το από 28.05.2012 Δελτίο Τύπου).
Ακολούθως, μετά την τέλεση της ληστείας οι δράστες και ένας 39χρονος ημεδαπός εξήλθαν με ταξί μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων από την ελληνική επικράτεια και κατά την επανείσοδο των δύο ημεδαπών την επόμενη ημέρα, ο 28χρονος συνελήφθη για κατοχή (20) ναρκωτικών δισκίων άνευ ιατρικής συνταγής και ο 39χρονος συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Από την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στην οικία της 82χρονης και κατασχέθηκαν ως πειστήρια:
  • ένα πλαστικό εξάρτημα ομοιώματος πιστολιού
  • δύο αυτοσχέδιες μαύρες κουκούλες
  • ένα καπέλο και
  • ένα παντελόνι του 28χρονου που έφερε ίχνη αίματος.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 28χρονος με την είσοδό του στη FYROM πέταξε τα υπόλοιπα πλαστικά εξαρτήματα του ομοιώματος πιστολιού που χρησιμοποίησε στη ληστεία και πούλησε το κινητό τηλέφωνο έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη διάπραξη της ληστείας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.
Οι δύο ημεδαποί συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ σε βάρος της 30χρονης που δε συνελήφθη αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

5) Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές στη Χαλκιδική
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών που διέπραξαν συνολικά οκτώ (8) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η.
Η ζημιά που προκάλεσαν ξεπερνά τις 47.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν σωρεία κλοπών μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜ ηλικίας 34, 23 και 16 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, την 17.05.2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή Ζωγράφου Χαλκιδικής, οι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικής Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό που κινούταν ύποπτα σε χώρο όπου είχε λάβει χώρα κλοπή μετασχηματιστή τις προηγούμενες ημέρες.
Από τους αστυνομικούς έγινε σήμα στάσης του οχήματος, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα είχε ενοικιαστεί από τον 34χρονο για το χρονικό διάστημα όπου έλαβε χώρα η ανωτέρω κλοπή μετασχηματιστή, ενώ ο 34χρονος εντοπίστηκε την 18.05.2012 και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τις αρχές του Μαρτίου 2012, ο 34χρονος μαζί με τους δύο συνεργούς του, είχαν διαπράξει οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής και δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες πούλησαν σε μάντρα της Θεσσαλονίκης τον αφαιρεθέντα χαλκό δύο μετασχηματιστών έναντι του χρηματικού ποσού των (760) ευρώ περίπου.
Η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής ομάδας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 47.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.