Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Απίστευτο φινάλε!!!! Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι με ανατροπή και γκολ στο 92' και 94!!!!


Μετά από μισό σχεδόν αιώνα υπομονής (44 χρόνια) απείχε μόλις 90 και κάτι λεπτά για να επιστρέψει στην κορυφή της Premier! Να περπατάει στο
Μάντσεστερ με το κεφάλι ψηλά και πάνω σε αυτό το στέμμα του πρωταθλητή! Ήθελε μόνο τη νίκη στο «Έιτιχαντ» κόντρα στην ΚΠΡ! Τι και αν ωστόσο προηγήθηκε… Τι και αν έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για περισσότερο από μία ώρα αγώνα, ο Τζιμπρίλ Σισέ και η παρέα του στην ΚΠΡ, βάζοντας το όπλο στο κεφάλι της Σίτι για 92 λεπτά, την άφησαν να πατήσει μόνη της τη σκανδάλη! Εκείνη όμως όχι μόνο δεν αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας, αλλά γυρίζοντας το ματς με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (3-2), επέστρεψε από την… κόλαση στον παράδεισο!
Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε στο «Έτιχαντ Στάντιουμ»! Η Μάντσεστερ Σίτι κατέφερε το… ακατόρθωτο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικράτησε 3-2 της ΚΠΡ πετυχαίνοντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά 1968!
Όλα έδειχναν χαμένα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Στο 39’ με τέρμα του Ζαμπαλέτα προηγήθηκε και έδειχνε να «καθαρίζει» τον τίτλο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, έπαιζαν για τη ζωή τους και δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν την αναμέτρηση.
Ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 48’ με ένα εντυπωσιακό σουτ, έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, με τον Μπάρτον να αποβάλλεται στο 55’. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι στο 66’ πήραν το προβάδισμα με τον Μακί και «πάγωναν» το κατάμεστο «Έτιχαντ».
Σε έναν κόσμο (Πρέμιερ Λιγκ) που όλα είναι πιθανά η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την απόλυτη ανατροπή που ίσως δεν πίστεψε ούτε η ίδια! Στο 92’ ο Τζέκο έφερε την αναμέτρηση στα ίσια δίνοντας ελάχιστες ελπίδες στους πολίτες για να κατακτήσουν τον τίτλο, με τον Σέρχιο Αγκουέρο στο 94’ να κάνει το τελικό 3-2 που έδωσε τον πρώτο τίτλο στη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα ύστερα από το 1967-68. Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν μπορούν να περιγραφούν. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έτρεχε σε όλο το γήπεδο σαν μικρό παιδί, αρκετοί φίλοι της ομάδας έκλαιγαν από τη χαρά τους και γενικά επικρατούσε πανζουρλισμός.
Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι - ΚΠΡ, αλλά και όλες τις εξελίξεις στο φινάλε της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος.


http://www.onsports.gr/