Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Ένας μαραθωνοδρόμος στο αγώνισμα των 100 μέτρων!

Μας το έστειλε το supercomments..... Ευχαριστούμε πολύ

Η μακρά πολιτική διαδρομή του ΚΚΕ, το κατατάσσει πρώτο στη λίστα των πιο ιστορικών κομμάτων της Ελλάδας και όχι μόνο. Αγώνες, διώξεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις, συμμετοχή
με χειμάρρους αίματος στον Εθνικό Αγώνα κατά των έξωθεν κατακτητών.
Ακόμα και τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια μετά την μεταπολίτευση, είναι μπροστά στους αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης. Όλα καλά μέχρι εδώ.
Όμως κύριοι του ΚΚΕ, είδατε με τι ταχύτητες τρέχει η σημερινή εποχή; Σκεφθήκατε ποτέ ότι η πολιτική πια, είναι μία επιστήμη τακτικής και ελιγμών για το ποθητό αποτέλεσμα; Δε λέω. Καλή η σταθερή θέση σε αρχές και αξίες, αλλά ποιο είναι εν τέλει το αποτέλεσμα; Κάποιο καλό ποσοστό και μια θέση στο κοινοβούλιο; Προτροπή των λαϊκών μαζών σε απεργίες που καταλήγουν άκαρπες αφού πάντα περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα; Οι Έλληνες που σας ψηφίζουν και δεν είναι μέλη σας, σας ψηφίζουν για να μπείτε μέσα στο στίβο της μάχης ενεργά και όχι να κάνετε ασκήσεις επί χάρτου.
Τα ξένα κέντρα αποφάσεων στα οποία μας πούλησσαν κάποιοι δεν πέφτουν απ’ έξω και με χαρτοπόλεμο. Πέφτουν από μέσα. Ποιος θα σα κατηγορήσει δηλαδή, αν λάβετε μέρος σε μία κυβέρνηση και με τη στάση σας, τις πιέσεις και τις αντιστάσεις σας,«ξεβρακώσετε» με μιάς ντόπιους και ξένους τυράννους;
Στο κάτω κάτω γίνετε μια φορά ο Δούρειος Ίππος του λαού στην Τροία της οικονομικής και κοινωνικής τυραννίας.
Δεν σας ζητά κανείς να παρεκκλίνετε από θέσεις και αρχές, απλά γίνετε ευέλικτοι πολιτικά, λειτουργήστε «πονηρά» υπέρ του λαού.
Οι συγκυρίες αλλάζουν σε χρόνο μηδέν, οι εναλλαγές καταστάσεων είναι τραγικά γρήγορες, άρα και οι αποφάσεις, οι σχεδιασμοί, οι κινήσεις, ο προγραμματισμός πρέπει να είναι σε χρόνο dt.
Εσείς όμως εκεί στον Περισσό, ακόμα μελετάτε τα αίτια και τις συνέπειες της διάσπασης του 1968 και όταν τελειώσετε μ’ αυτό, θα ασχοληθείτε με την διάσπαση του ’90.
Εντάξει κάντε το. Όμως η ζωή μας έτσι όπως έχει γίνει χρειάζεται βοήθεια και την χρειάζεται τώρα. Η λαϊκή εξουσία είναι μακριά, μην απομακρύνεστε και εσείς. Μπείτε εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, παλέψτε, τσαλακωθείτε και προσπαθήστε για την ανατροπή από μέσα.
Δεν είστε χθεσινοί ούτε περσινοί ούτε εμφανιστήκατε τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Έχετε ιστορία εκατό περίπου ετών. Δε θα δώσετε τώρα εξετάσεις για το ποιοι είστε.Υπάρχει κόσμος που σας δίνει την ψήφο του και θέλει να σας δει να ματώνετε στα τραπέζια των αποφάσεων για λογαριασμό του.
Αλλιώς απελπίζεται και προσπαθεί να πιαστεί από διάφορους ένθεν κακείθεν ακίνδυνους και επικύνδυνους.
Το αγώνισμα στην Ολυμπιάδα των λαών τούτη την ώρα είναι το κατοστάρι κι όχι ο Μαραθώνιος.
Τολμήστε, η ιστορία πάντα δικαιώνει τους τολμηρούς.

Καφετζής