Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες του 2012 CEV European League

Μας το έστειλε η Π.Ε.Πιερίας..... Ευχαριστούμε πολύ

Για οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία μίλησε η  Αντιπεριφερειάρχης       
               Πιερίας που εγγυήθηκε ένα αθλητικό θέαμα υψηλού επιπέδου
  
Την πεποίθησή της ότι οι αγώνες του 2012 CEV European League,  που θα
πραγματοποιηθούν στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2012με συνδιοργανώτρια την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο νέο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης, θα  διεξαχθούν  υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με  την  Ελληνική  Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012,   στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν  το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων, Γιώργος Μανωλόπουλος, η  Αντιπρόεδρος της CEV και πρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών Κυπέλλων, Riet Ooms,   o Oμοσπονδιακός Προπονητής, Αλέκος Λεώνης, ο αρχηγός της  Εθνικής Ομάδας, Νίκος Σμαραγδής, η  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Αφροδίτη Λέινα και η Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μυράντα Παππά.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας καλωσόρισε την Εθνική Ομάδα βόλεϊ Ελλάδος Ανδρών στην Κατερίνη, µεταφέροντάς τους τη χαρά των Πιεριέων για τη διεξαγωγή των αγώνων στην Πιερία. Η Σοφία Μαυρίδου, έκανε λόγο για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα τόσο των Πιεριέων φιλάθλων όσο και των επισκεπτών.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πάντα είναι αρωγός σε διοργανώσεις
που προάγουν τις αθλητικές αξίες, το αθλητικό ιδεώδες και γενικότερα  την αξία του αθλητισμού» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ελληνική  Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης,
για την πρόσκληση για τη φιλοξενία των αγώνων στην Πιερία, τον Εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη  και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη για τη σημαντική ευκαιρία που έδωσαν στην Π.Ε.Πιερίας, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια προετοιμασία και οργάνωση των αγώνων.

« Το μεγάλο στοίχημα της Π.Ε.Πιερίας αφορά την ανάπτυξη του τόπου. Αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός και πολιτισμός σημαίνει ανάπτυξη. Είναι εξαιρετική ευκαιρία στους πολύ δύσκολους πολιτικούς και οικονομικούς καιρούς, να δώσουμε κάτι ιδιαίτερο, στοχευμένο, που έχει σχέση με τον τόπο μας. Όλα τα ποσά που δαπανώνται ενδυναμώνουν την αγορά και αυτό αποτελεί την αρχή στοχευμένων αθλητικών δραστηριοτήτων που προάγουν την ανάπτυξη», επεσήμανε η Σοφία Μαυρίδου.


Στη στήριξη τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με σκοπό την άρτια διεξαγωγή του  2012 CEV European League, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μανωλόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων. Όπως υπογράμμισε, ο κ. Μανωλόπουλος, η βοήθεια της Σοφίας Μαυρίδου «σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο μάς δείχνει και το δρόμο πως μπορούν μεγάλες διοργανώσεις να στηριχτούν στην Ελλάδα».

Η  αντιπρόεδρος της CEV και πρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών Κυπέλλων, Riet Ooms, υπογράμμισε  τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, που -όπως ανέφερε- αποτελεί επίσης ένα βήμα για το Παγκόσμιο Λιγκ. Την ίδια ώρα,   τόνισε,  ότι είναι σημαντική η διάδοση του βόλεϊ  σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο στις μεγάλες, ενώ εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από τις μέχρι τώρα προετοιμασίες.


Από αγωνιστικής πλευράς, ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης και ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Νίκος Σμαραγδής, υποσχέθηκαν, πως παρά τα πολλά προβλήματα, η ομάδα θα παίξει στο… 100% για να ευχαριστήσει και το  φίλαθλο κόσμο της Πιερίας.

Η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας, Αφροδίτη Λέινα, μίλησε για ένα σπουδαίο άθλημα, συνεχάρει  την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνδιοργάνωση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που -όπως είπε- στην πράξη αποκεντρώνει τις διοργανώσεις που αναλαμβάνει, δίνοντας την ευκαιρία στην επαρχία και τους κατοίκους της να απολαμβάνουν από κοντά τόσο σπουδαίους αγώνες και την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες, τους καλεσμένους και τους αθλητές να δούνε την  Πιερία.


 «Καλωσορίζουμε τους πρεσβευτές του  ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας. Ευχόμαστε καλούς αγώνες κάτω από τη σκιά του Ολύμπου καθώς μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στη χώρα των Θεών και των Μουσών» δήλωσε η  Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μυράντα Παππά.