Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ευκαιρία να καταργήσουμε το Μνημόνιο στις 17 Ιουνίου. Από τον Βασίλη Δ Νουλέζα

Μας το έστειλε ο Βασίλης Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

Κυβέρνηση Συνασπισμού κατά τού Μνημονίου θα επιλέξει ο δοκιμαζόμενος λαός ΓΝΩΜΗ ΘΆ ΕΊΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ?

Ο λοιδορούμενος και υβριζόμενος χυδαία από το σύνολο των Μ.Μ.Ε. αρχηγός τού ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας κατόρθωσε έστω άκομψα να αλλάξει τούς πολιτικούς συσχετισμούς με την απρόσμενη εκλογική άνοδο του ,παρότι δεν συνέπραξε για τον επιβαλλόμενο από την τρόικα σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης οικουμενικού χαρακτήρα ,και με την πρόσφατη λαϊκή νομιμοποίηση πού έλαβε ανάγκασε τούς εκπροσώπους τού κατεδαφιστέου , σαθρού , σαθρού πολιτικού συστήματος, να ομιλούν και να καθιερώνουν ως κεντρικέ εκλογική πρόταση τους για επαναδιαπραγμάτευση, η αναθεώρηση της μνημονιακής σύμβασης με τούς ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και το ΔΝΤ πού υιοθετούσαν μέχρι πρότινος σκληρότερη στάση, όρθωσε το ανάστημα της πληγωμένης Ελλάδας ,αμφισβήτησε την ορθότητα και αποτελεσματικότητα τού μάλλον καταστροφικού σχεδίου σωτηρίας της ήδη κατεστραμμένης οικονομίας μας, εναντιώθηκε στην εγκαθιδρυόμενη με την ανοχή Ευ. Βενιζέλου και Αντ.Σαμαρά, τραπεζική δικτατορία πού έχει γράψει ήδη προσημειώσεις υποθηκών στον εθνικό πλούτο μας, πού οι κατήγοροι του εκχώρησαν στους δανειστές, όμως ό χειραγωγούμενος τύπος των μεγαλοεργολάβων τού Δημοσίου τον εγκαλεί για τούς άκομψους χαρακτηρισμούς στο Παρίσι.
Υποτιμούν την νοημοσύνη μας όσοι έβλαψαν διαχρονικά την χώρα μας και την έφτασαν ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη και την βύθισαν στην υποανάπτυξη και διόγκωσαν το δημόσιο χρέος της σε δυσθεώρητα ύψη, καθιστώντας την αφερέγγυα απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας.
Δύναται η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το εξωτερικό χρέος της, πρέπει να τροποποιηθούν οι όροι τού μνημονίου ,ώστε να ανταποκριθούμε στις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις μας?
Ποιός αλήθεια πολιτικός αρχηγός με τούς χειρισμούς του υπονομεύει το μέλλον της χώρας? Γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα για την αναγκαιότητα τού μνημονίου, ώστε ο ελληνικός λαός να εκφραστεί? Το ζήτημα της εξόδου μας από την ευρωζώνη κυριαρχεί στην διεθνή ειδησεογραφία σε περίπτωση πού δεν σεβαστεί και δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της, όμως μια τέτοια εξέλιξη θα συγκλόνιζε το ευρωπαϊκό οικονομικό και πολιτικό στερέωμα συθέμελα , καθώς θα κατέρρεαν τραπεζικοί κολοσσοί πού έχουν ελληνικά ομόλογα, αναντίρρητα οι επιπτώσεις θα ήταν σημαντικές για την Ευρώπη, θα οδηγηθούμε σε αύξηση των ήδη υψηλών επιτοκίων δανεισμού σε αδύναμες χώρες  όπως η Ισπανία και Πορτογαλία, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κλυδωνιστούν.
Η νέα εκλογική αναμέτρηση ήδη αποτελεί αμφισβήτηση και αποδοκιμασία τού Μνημονίου, ο λαός αγανακτισμένος από την ανικανότητα των πολιτικών ανδρών με την τιμαριωτική ψήφο του έδειξε τον δρόμο, το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ηχηρό μήνυμα, ότι εξήντλησε τα όρια αντοχής του και της υπομονής του, ζήτησε να επαναδιαπραγματευτούν ,δεν αποφάσισαν την απομάκρυνση από την Ευρώπη , όμως είπαν ξεκάθαρα αν είναι να πεθάνουμε να ρισκάρουμε την αποβολή μας από την Ε.Ε..
Κατήγγειλε την ενδοτικότητα και ατολμία των εκπροσώπων του, την εξαθλίωση και την δυστυχία ,, αυτό κατέδειξε το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα, αν σχηματισθεί κυβέρνηση μνημονίου η κοινωνία θα εξεγερθεί,, η καθολική ρήξη με την κ Μέρκελ αποτελεί μονόδρομο πού θα αναγκάσει μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικής, κοινωνικής έκρηξης να μετριάσει την σκληρή στάση της έναντι της χώρας μας, αν και ήδη επεξεργάζονται σχέδιο μετά την έξοδο μας από το ενιαίο νόμισμα,, εκτός αν αναχαιτισθεί η γερμανική ηγεμονία και αναθεωρηθεί το ΣΎΜΦΩΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΊ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΉ ΕΛΛΆΔΑ ΔΈΝ ΒΓΕΊ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΏΝΗ ΤΟΎ ΕΥΡΏ. Το διακύβευμα είναι να σχηματισθεί βιώσιμη κυβέρνηση εθνικής συμφιλιώσεως, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να λήξει η παρατεινόμενη αβεβαιότητα και ασφάλεια πού κυριαρχούν στην κοινωνία Β ΝΟΥΛΈΖΑΣ