Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

To βλέμμα του Τσίπρα στην τρίτη θέση

Μας το έστειλε το redalert ..... Ευχαριστούμε πολύ

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα στην Αριστερά περιμένουν στην Βαλτετσίου.
Του Δημήτρη Συρμάτση
Η ενωτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντλεί ψηφοφόρους από την
 προοδευτική δεξαμενή ψήφων ενώ παράλληλα δεν έχει απώλειες γιατί δεν είναι όμορο κόμμα πια με το ΠΑΣΟΚ.

Η ώρα της ένωσης
Όλο και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα μετά το μνημόνιο, υποστήριζε ότι απέναντι στα κόμματα που υποστήριζαν τις νεοφιλελεύθερες ιδέες που ενώθηκαν και συγκυβέρνησαν, θα έπρεπε να υπήρχε ο «άλλος πόλος».
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε «μετά μανίας» αυτό το ενδεχόμενο. Έκανε κινήσεις προσελκύοντας αρκετά στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς. Ακόμα και της παραδοσιακής.
Απεύθυνε κάλεσμα και στο ΚΚΕ με αρκετά πιεστικό τρόπο και με συνεχείς αντιπροτάσεις στα ΟΧΙ από τον Περισσό.
Αυτό σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει «δώσει πόντους» στην κοινωνία και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου έχει ανεβάσει τον πήχη τον προσδοκιών.

Καμία σύνδεση με ΠΑΣΟΚ
Ένα ακόμα επιπρόσθετο γεγονός που κάνει τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ να αισιοδοξούν για την ανατροπή είναι ότι σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών, το κόμμα δεν παίρνει την αντιδραστική ψήφο των Πασόκων, αλλά αυτών που «έχουν κλείσει οριστικά την πόρτα» με το κίνημα.
Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγοι Πράσινοι είναι πλέον τα όμορα κόμματα με το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κινδυνεύει πολύ από την συσπείρωση των τελευταίων ημερών.

Τελική ευθεία και στοίχημα οι πλατείες
Στην τελική ευθεία έξι μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσέλευση του κόσμου στις ανοιχτές λαϊκές συγκεντρώσεις που θα σηματοδοτήσουν τη λαϊκή βούληση για «αλλαγή».
Σύμφωνα με υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο πήχης έχει ανέβει από τη δυναμική των ψηφοφόρων που συναντούν σε κάθε τους εμφάνιση.
15000 κόσμου στην Αθήνα και 5000 στη Θεσσαλονίκη μοιάζει πολύ ρεαλιστικός με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.