Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Champions League: Άντεξε και “πήρε κεφάλι”

Μας το έστειλε το statesmen..... Ευχαριστούμε πολύ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας εναντίον όλων! Άλογο καθαρόαιμο που εφορμούσε προς την αντίπαλη εστία!

Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν και ο αέρας στα πνευμόνια δεν περνάει όπως πριν!

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν εκεί την κατάλληλη στιγμή! Είχε δηλώσει παρών αρκετές φορές που
πάλευε μόνος του ανάμεσα σε 5 και 6 Καταλανούς. Με κοντινό βολέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ, στον χθεσινό β΄ ημιτελικό του Champions League.

Μετά την ήττα της Ρεάλ στο Μόναχο την Τρίτη έχασε χθες και η έτερη ισπανική εκπρόσωπος Μπαρτσελόνα. Με τους αγώνες ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα εντός έδρας, οι δύο «αιώνιοι» θα έχουν την ευκαιρία τους. Δεν θα είναι όμως σε καμία περίπτωση εύκολο το έργο τους αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκυρία της μεταξύ τους σύγκρουσης την Κυριακή για την Primera Division δεν τους ευννοεί καθόλου. Από φαβορί, ο καθένας στο ζευγάρι του για το Champions League, μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων, έχουν βρεθεί και οι δύο με την πλάτη στον τοίχο!

Ο Μέσι και η παρέα του χθες εγκλωβίστηκαν στην καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των Άγγλων που ξεκινούσε από τη μέση του γηπέδου. Αν προσθέσει κανείς και την αδυναμία τελειώματος των φάσεων από Σάντσες και Φάμπρεγας, στις ευκαιρίες που δημιούργησε η Μπαρτσελόνα, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως κρίθηκε το παιχνίδι υπέρ των Λονδρέζων. Ο Αργεντίνος σταρ πήρε πρωτοβουλίες, έκανε τις τρίπλες του όμως δεν μπόρεσε να βρεί τις λύσεις στα προβλήματα που του δημιουργούσαν οι μέσοι και οι αμυντικοί της Τσέλσι. Ο Κέχιλ ήταν πάντα μπροστά σε κάθε σουτ που επιχείρησε και οι Μεϊρέλες και Μίκελ του είχαν γίνει …στενός κορσές! Με τον Τσάβι σε μέτρια προς κακή βραδιά, τον Ινιέστα ανήμπορο να προσφέρει, τον Άλβεζ ανύπαρκτο επιθετικά και μοναδικό βοηθό τον Φάμπρεγας η Μπάρτσα δεν κατάφερε να σκοράρει. Καλείται να κερδίσει με διαφορά 2 γκολ στη Βαρκελώνη αν θέλει να φτάσει στην πρόκριση.

Ένα παιχνίδι, την επόμενη Τρίτη, που το σκηνικό θα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Τέχνη και φαντασία κόντρα στη δύναμη. Ο Γκουαρντιόλα άν δεν θέλει να ξανακάνει γκριμάτσες απογοήτευσης μετά από κάθε χαμένη ευκαιρία θα πρέπει να λύσει τους γρίφους του συνάδελφού του Ντι Ματέο. Ειδάλλως ο Τσέχ, που παρουσίασε μετά από καιρό τις ικανότητες που μας είχε δείξει στο παρελθόν, ο Τέρι και οι υπόλοιποι συμπαίχτες τους θα πανηγυρίσουν μία πάρα πολύ μεγάλη πρόκριση!

Δύο ματς, την ερχόμενη εβδομάδα, όλη η χρονιά! Για αυτούς και για εμάς!


Του ίδιου αρθρογράφου: