Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Με «φακελάκι» το οικόπεδο έγινε … οικοδομήσιμο στη Πιερία...


Υπάλληλος του Τμήματος Τοπογραφήσεως της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ηλικίας 60 ετών, συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της δωροδοκίας και της εκβίασης. Όπως έγινε γνωστό
απαίτησε από πολίτη και πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ, προκειμένου να χαρακτηρίσει οικόπεδο ως άρτιο και οικοδομήσιμο.
Η σύλληψή της έγινε μετά από καταγγελία που έκανε στις 24 του μήνα 47χρονος αγοραστής του οικοπέδου. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, η 60χρονη υπάλληλος του ζήτησε εκβιαστικά, την προηγούμενη ημέρα, 1.000-ευρώ, προκειμένου να συντάξει έκθεση αυτοψίας για οικόπεδο που ενδιαφερόταν να αγοράσει.
Με την έκθεση θα βεβαίωνε ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα με την απαιτούμενη επιφάνεια, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί άρτιο και οικοδομήσιμο και στη συνέχεια να εκδώσει σχετική βεβαίωση για να καταστεί δυνατή η μεταβίβασή του.
Μετά από προηγούμενη συνεννόηση ο 47χρονος μετέβη σήμερα το πρωί στο γραφείο της υπαλλήλου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου της παρέδωσε 1.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παρέλαβε τη σχετική βεβαίωση που αφορούσε το οικόπεδο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο, συνέλαβαν την 60χρονη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο συγκεκριμένο χώρο βρήκαν το προσημειωμένο ποσό των 1.000 ευρώ.
Η 60χρονη υπάλληλος θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Από το www.ethnos.gr