Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα και παραίτηση Παπουτσάκη!


Λίγη ώρα μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τα όσα δήλωσε περί σκανδάλων σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Απόστολος Παπουτσάκης
ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου της Superleague.
Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης άφησε αιχμές για «άτομα που δε μπορούν να διαχειριστούν σωστά με τις αποφάσεις τους την εξέλιξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα», ενώ ξεκαθάρισε πως αρκετοί πρόεδροι θα ήθελαν να αντιδράσουν, κατά την διάρκεια της χρονιάς, όμως δεν το έκαναν για να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Δυστυχώς, για όλους όσοι έχουμε επενδύσει στο ποδόσφαιρο, τα αποτελέσματα πολλές φορές κρίνονται από άτομα που δε μπορούν να διαχειριστούν σωστά με τις αποφάσεις τους την εξέλιξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.«Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον κόσμο. Να τού πούμε ότι αυτό που βλέπει είναι καθαρό και κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο". Αυτά ακριβώς ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια μου στην πρώτη ομιλία μου αμέσως μετά την εκλογή μου στην προεδρία του Συνεταιρισμού.
Το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι πρόεδροι των ΠΑΕ δεν μπαίναμε συνεχώς σε διαδικασία κριτικής και ανακοινώσεων για τη διαιτησία δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται δίπλα μας.
Θέταμε όμως, πάνω απ' όλα την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, χωρίς να δυναμιτίζουμε το κλίμα.
Η Super League έκανε την προσπάθειά της σε όλους τους τομείς που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και του πρωταθλήματος, αλλά σε επίπεδο διαιτησίας αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή, διότι άλλοι έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι.
Έπειτα από οκτώ μήνες ανιδιοτελούς προσπάθειας και με δεδομένο τον υποβιβασμό της ομάδας μου στη Football League, παρακαλώ όπως δεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Συνεταιρισμού.
Ευχαριστώ θερμά, καθέναν ξεχωριστά, όλους όσοι συνεργάστηκαν και μόχθησαν στην προσπάθεια να βελτιώσουμε το ποδοσφαιρικό μας προϊόν.
Η αλήθεια είναι ότι προσδοκούσα περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα είναι πάνω από τις δυνάμεις μας.
Εύχομαι η Super League να συνεχίσει να υπάρχει προσανατολισμένη στην ιδρυτική της διακήρυξη και να αποτελέσει πραγματικό μοχλό ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μας".
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις περί σκανδάλων
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Superleague και της ΠΑΕ Εργοτέλης, Απόστολου Παπουτσάκης.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθήνας, Αριστείδης Κορρέας ζήτησε την κασέτα της συνέντευξης του Παπουτσάκη από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «Αθλητικό Μετρόπολις», προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα είπε.
Θυμίζουμε πως την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Superleague με δηλώσεις του στον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό, είχε μιλήσει για σκάνδαλα και στο φετινό πρωτάθλημα, δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση .

Πλέον, αναλαμβάνει η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες του Απόστολου Παπουτσάκη.

Η δήλωση που... άναψε φωτιές ήταν η εξής: «...Έγιναν 2-3 σκάνδαλα φέτος καραμπινάτα. Τα σκάνδαλα που έγιναν είναι πολλά αλλά κάποια βγάζουν μάτια. Η ιστορία είναι για γέλια. Εμείς που πληρώνουμε κανονικά θα πρέπει να πάμε στα σπίτια μας και να αφήσουμε τους άλλους να κάνουν ότι κάνουν...».