Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μας το έστειλε ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΗΜΑΣ ..... Ευχαριστούμε πολύ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΗΜΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ.  ΜΕ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Είκοσι μόλις μέρες πριν τις εκλογές  και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πλέον καταλήξει στο ποιο κόμμα και ποιον από τους υποψηφίους θα προτιμήσουμε. 
Σίγουρα τα κριτήριά μας διαφοροποιούνται τόσο ως προς την ιδεολογία (όση απόμεινε φυσικά και μπορεί να κάνει κάποια διαφορά) όσο και ως προς τα προσωπικά οφέλη που, ίσως, ο καθένας προσδοκά.
Εντούτοις, δεν μπορεί παρά να υπάρχει για όλους μια κοινή βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε για να αποφασίσουμε. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να ψηφίσει κάποιος για βουλευτή έναν κατάδικο! Άσε που έτσι κι αλλιώς του έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά δικαιώματα….
Ποια, όμως, και πόσο «κοινή» μπορεί να είναι αυτή η βάση; Υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων και επιλογών, που ακόμα και μέσα στο ίδιο κόμμα ο πολίτης θα δυσκολευτεί αρκετά να επιλέξει τον καλύτερο. Κι αυτό γιατί σήμερα με τόση πληροφόρηση, τόση γνώση και μόρφωση, δεν μπορεί παρά τα κριτήρια αυτά να είναι εξαιρετικά αυστηρά.
Ο υποψήφιος να μας εκπροσωπήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία, λοιπόν, δεν πρέπει πλέον να έχει ως μόνο του προσόν την ικανότητα να "διορίζει". Τα γραφεία των Βουλευτών μας πανελληνίως έχουν καταντήσει Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας και μάλιστα δεν είναι καν οργανωμένα γι' αυτή τη δουλειά!
Εδώ, οι υποψήφιοι βουλευτές μας σε κερνάνε καφεδάκι, υπόσχονται τα αδύνατα, και φεύγεις ικανοποιημένος ότι το βλαστάρι σου, ή ο ξάδερφός σου, ή ο μπατζανάκης σου θα σου χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη που μεσολάβησες. Και φυσικά την ψήφο του στο Βουλευτή.
Ένας σύγχρονος βουλευτής είναι απαραίτητο να έχει γνώση του τι εστί Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής, να ξέρει με λεπτομέρειες σε τι μπορεί να αποδώσει αναπτυξιακά η περιφέρειά του και στη συνέχεια να κινείται και να κινεί τα νήματα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης Κοινοτικών Χρηματοδοτήσεων.
Ένας βουλευτής πρέπει να έχει την παρρησία, αλλά και τη γνώση να υψώνει το ανάστημά του στη Βουλή, να κάνει την φωνή του να ακούγεται στα βουλευτικά έδρανα.
Πρέπει να εμφανίζεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας, όχι όμως σαν μαϊντανός και αστεία καρικατούρα, αλλά ως γνήσιος εκφραστής των θέσεων της παράταξής του και των δίκαιων της εκλογικής του περιφέρειας. Με λίγα λόγια, η ποιότητά του θα πρέπει να τον αναδείξει σε προσωπικότητα αναγνωρίσιμη σε όσο δυνατόν ευρύτερη κοινότητα, εκτός των στενών τοπικών μας ορίων.
Η μόρφωση και η ακαδημαϊκή πορεία, είναι ένα σημαντικό προσόν για έναν βουλευτή. Κι αυτό γιατί όσο και να θεωρούμε ορισμένοι ότι «το πανεπιστήμιο του πεζοδρομίου» είναι αυτό που διαμορφώνει τις προσωπικότητες, δυστυχώς, όποιος κατέχει «πτυχία» μόνο αυτού του είδους, είναι σαν αρχοντοχωριάτης και φτωχός συγγενής σε όλες τις συγκεντρώσεις με ομολόγους του.Θα πρέπει να είναι κοντά στον αρχηγό του κόμματός του, να βρίσκει τρόπους να διεισδύει στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, να «παίρνει στροφές» -κατά το κοινώς λεγόμενο- και να μην εφησυχάζει ποτέ. 
Ένας βουλευτής με σοβαρή υπόσταση, θα πρέπει να έχει πάρει απόφαση ότι η τετραετής του θητεία θα είναι περίοδος κόπου και τρεξίματος και όχι ευκαιρία "αρπαχτής" και εξασφάλισης των προς των ζειν της οικογένειάς του σε βάθος χρόνου εκατονταετίας. 
Ο βουλευτής μας, θα πρέπει να είναι προσηνής, να μπορεί να τον πλησιάσει ο καθένας και να του εκθέσει το πρόβλημά του, χωρίς όμως να χάνει το κύρος που του προσδίδει η θέση του, καθώς ολόκληρο το οικοδόμημα της κοινωνίας μας στηρίζεται πάνω στους θεσμούς και τον καταμερισμό της εξουσίας.
 Θα πρέπει να μην υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια και να μην θεωρεί εαυτόν ύψιστο άρχοντα, διότι υπάρχει και η λαϊκή σοφία που επιτάσσει: "καλοχαιρέτα τους πεζούς, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν θα ξεπεζέψεις".
Και το κυριότερο, αυτός που θα μας εκπροσωπήσει στη βουλή πρέπει να είναι από εκείνους, που οι άλλοι τους παρακαλούν για να ασχοληθούν με την πολιτική και όχι από αυτούς που εκλιπαρούν οι ίδιοι για να μπουν σ’ ένα ψηφοδέλτιο.
Στην Αρχαία Αθήνα, όπου η Δημοκρατία ιδρύθηκε και ανδρώθηκε, σε κάτι τέτοιους τύπους δεν επιτρεπόταν καν να μιλήσουν στην Αγορά!
Διαφορετικά, όποιος και να εκλεγεί, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα παραπάνω απ' όσα πρόσφεραν οι προκάτοχοί του - ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων δεν απείχαν και πολύ από το να εκπληρούν τα κριτήρια αυτά, τα οποία, φυσικά, είναι μόνο τα ελάχιστα!
Πιστεύω ότι σε όλα τα παραπάνω ανταποκρίνεται πλήρως ο Αθανάσιος Τζήμας.


Ανεξάρτητοι Έλληνας από την Πιερία