Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Επάνοδο Πούτιν στο Κρεμλίνο δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα


Το δρόμο για την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο ανοίγουν οι σημερινές προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, καθώς με καταμετρημένο το 16% των ψήφων ο σημερινός πρωθυπουργός
της Ρωσίας φαίνεται να κερδίζει από τον πρώτο γύρο με 62%.
Περισσότεροι από 110.000 οπαδοί του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.
Ωστόσο και από αυτή την αναμέτρηση, δεν έλειψαν οι καταγγελίες για νοθεία. Ο κομμουνιστής συνυποψήφιος του Πούτιν στις σημερινές προεδρικές εκλογές Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, κατήγγειλε συγκεκριμένα τις «απόλυτα ανέντιμες» εκλογές «των ληστών», προσθέτοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη σημερινή αναμέτρηση. Παράνομες χαρακτήρισε από την πλευρά του τις εκλογές ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ ηγέτης ενός φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης. «Καμία παράμετρος δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές νόμιμες», σημείωσε ο πρώην βουλευτής και διοργανωτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών. «Αύριο το πρωί θα έχουμε μετρήσει 20.000 με 30.000 περιπτώσεις νοθείας» στις εκλογές, πρόσθεσε ο Ριζκόφ.