Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Συγκλονιστική επιστολή εργαζομένων προς τον ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης


Εργαζόμενος στην αλυσίδα των super market «Αρβανιτίδης» κοινοποίησε στο planet-greece την επιστολή – κραυγή αγωνίας – που έστειλαν οι εργαζόμενοι προς τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Διαβάστε την, είναι συγκλονιστική:

«Σου στέλνουμε την κατάθεση της ψυχής μας και το πώς αισθανόμαστε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όλοι οι εργαζόμενοί σου. Μην το αγνοήσεις, διάβασέ το ΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ. Έχει ενδιαφέρον, πίστεψε μας….
Με μεγάλη θλίψη ανακαλύπτουμε για άλλη μια φορά ότι μας χρησιμοποιείς σαν πιόνια, και πότε; Τώρα που οι ώρες και οι καιροί είναι δύσκολοι. Έχουμε να σου πούμε το παράπονό μας, μας έδωσες δουλειά τόσα χρόνια και για αυτό σε ευχαριστούμε, όμως εμείς τα «παιδιά σου», δουλέψαμε σκληρά, πίστεψέ μας.
Αγαπήσαμε τα μαγαζιά σου και τα πονάμε. Μας έστειλες πολλά χρόνια τώρα, μακριά να στήνουμε μαγαζιά, «δεν πειράζει» λέγαμε, μας έστειλες στη
Χαλκιδική να βγάζουμε σεζόν, το ίδιο. Δουλέψαμε υπερωρίες και Κυριακές χωρίς να τα πληρωθούμε, πάλι «δε πειράζει» λέγαμε, και όλα αυτά γιατί πονέσαμε την επιχείρηση.
Τώρα όμως ΑΦΕΝΤΙΚΟ δεν αντέχουμε…
Και επειδή ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, πρέπει να δείξεις πόσο καλός καπετάνιος είσαι. Το πραγματικό εισόδημά μας, μειώνεται μέρα τη μέρα, εσύ γιατί ζητάς με δόλιο τρόπο και άλλη μείωση;
Δε σου φτάνουν όλα αυτά που έχεις; Θέλεις και άλλα; Τι θα τα κάνεις ΑΦΕΝΤΙΚΟ; Δεν έχεις καταλάβει ότι αναλώσιμο είδος είναι ο άνθρωπος; Έχεις να ζήσουν 7 γενιές, γιατί δεν αφήνεις και εμάς να ζήσουμε τα παιδιά μας; Ευτυχώς για σένα φρόντισε ο παππούς να είσαι ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ που είσαι. Έλα λίγο και στη θέση μας, να ξεκινάνε τα παιδιά μας για το σχολείο και να μην έχουμε ούτε 1€ να τα δώσουμε για χαρτζιλίκι.
Με όλη μας τη δύναμη θέλουμε να σου πούμε ότι αυτό που κάνεις είναι πέρα για πέρα άδικο. Και το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός. «Φωνή λαού, οργή Θεού», δεν το έχεις ακούσει; Σε όλα αυτά που σου γράφουμε δε θέλουμε απάντηση, θέλουμε ενδοσκόπηση. Όταν θα πέσεις να κοιμηθείς, μόλις βάλεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι, απλά κλείσε τα μάτια και τότε είναι που θα δεις ότι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ελέγχει.
Μήπως έχουμε και εμείς ποσοστό δίκιου; Εμείς πάντως οι εργαζόμενοί σου κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν μας έχεις δώσει ούτε 1€ χωρίς να σου το έχουμε δουλέψει ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Δεν σε έχουμε εκμεταλλευτεί ποτέ, δεν σε έχουμε προδώσει ποτέ, μη μας προδώσεις εσύ τώρα για 30 αργύρια.
Δέξου και εσύ μια μείωση κέρδους, θα σε ευγνωμονούμε, πίστεψέ μας. Και σταμάτα αυτή τη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ μας έχει κουράσει ψυχολογικά. Το καλό και το κακό θέλει μέτρο. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ δεν έχει μέτρο, οπότε δεν θα έχει και αποτέλεσμα, γιατί τέλος τη συνηθίζεις και δεν της δίνεις καμία μα καμία σημασία.
Τα δέοντά μας στον κ. Νίκο που ήταν πρίν από τόσα χρόνια με δύσκολες συνθήκες ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ καπετάνιος από σένα.
Υ.Γ. Γιατί ακόμα υπάρχουν και τέτοιοι πολλοί. Εσύ να νομίζεις ότι οι παρατρεχάμενοί σου και τα τσιράκια πίνουν νερό στο όνομα σου. Πίστεψέ το αν σε παρηγορεί και σε κάνει η εξουσία να νιώθεις ΘΕΟΣ.
Οι τίμιοι εργάτες σου»