Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ταταρστάν στο Δίον

Μας το έστειλε η Νομαρχία Πιερίας
 Συνάντηση με τον πρώτο  Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ταταρστάν
της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Mintimer Shaymiev, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,
Σοφία Μαυρίδου,  στο  Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχθηκε θερμά και ξενάγησε τον Mintimer Shaymiev-στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας,  Κώστα Καραπαναγιωτίδη- στο  σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Δίου, παρουσιάζοντας τον αρχαιολογικό  πλούτο αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.


Παράλληλα, συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος ενώ τέθηκαν επί τάπητος και οι προοπτικές ανάπτυξης ελληνορωσικών τουριστικών,  οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με έμφαση  την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας.


Η Σοφία Μαυρίδου ενημέρωσε  τον πρώτο  Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ταταρστάν για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας ότι αποτελεί στόχος η  προβολή του τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών υποδομών- υπηρεσιών της περιοχής καθώς και  η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού.


« Για την Πιερία ο  τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Πιερία, εξαιτίας της  γεωγραφικής της  θέσης  αλλά και του πλούσιου και  πολυποίκιλου  φυσικού, αρχαιολογικού και  πολιτιστικού  της περιβάλλοντος,  προκειμένου να αυξηθεί  η  τουριστική κίνηση στην περιοχή», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Άλλωστε η Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε τις επενδυτικές δυνατότητες, τους πολλούς  προορισμούς,  ορεινούς ή παραθαλάσσιους, που διαθέτει η Πιερία  καθώς και τις εναλλακτικές  μορφές τουρισμού , όπως είναι ο  χειμερινός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός,  ο γαστρονομικός κ.α., που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης όλες τις εποχές του χρόνου.


Ο Mintimer Shaymiev εξέφρασε  χαρά που επισκέπτεται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας  ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε καλό επίπεδο,  ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνάντηση και τα αναμνηστικά δώρα που του προσέφερε και ευχήθηκε στην ενίσχυση των συνεργασιών προς όφελος και των δύο πλευρών.