Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την ανακατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ υπέρ της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης


Ψήφισμα  για την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και ανακατανομής των σχετικών κονδυλίων από την κυβέρνηση εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: 
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί αδικαιολόγητη την καθυστέρηση στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ προς όφελος της πραγματικής οικονομίας. Με την ύφεση στο 7% και την ανεργία στο 22% και με τάσεις ανοδικές, απαιτείται έξοδος από το τέλμα με τη δρομολόγηση άμεσα αναπτυξιακών διαδικασιών.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου αναγκαίο είναι να αξιοποιηθούν οι πόροι των διαρθρωτικών Ταμείων, ήτοι για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και του Ταμείου Υποδομών. 
Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων είναι όμως πλέον ανεπίκαιρος καθώς ανάγεται στο 2006 και πλέον είναι ξεπερασμένο από τις εξελίξεις στην οικονομία. Επομένως, επιβάλλεται άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα συνολικό σχέδιο για την αποτελεσματική ανακατανομή του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση της στήριξης της πραγματικής οικονομίας.
Κατόπιν τούτων, ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ανακατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα».