Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απογοήτευση του Ισραήλ με την ομιλία Ομπάμα

Ο ισραηλινός Τύπος εκφράζει την απογοήτευση του Ισραήλ μετά την ομιλία του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αμερικανo-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων, κατά την οποία τάχθηκε υπέρ
μίας διπλωματικής λύσης στην κρίση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στην Aipac μία ημέρα πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο.

”Ο Ομπάμα δεν μετακινήθηκε ούτε χιλιοστό από τη θέση του, σύμφωνα με την οποία ο μόνος τρόπος να εμποδισθεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι να τα εγκαταλείψεi με τη θέλησή του”, γράφει ο Σίμα Καντμόν στην εφημερίδα Yedioth Aharonoth.

”Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν περίμενε τη σημερινή του συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να αποσαφηνίσει τη θέση του για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, και ζήτησε από όλον το κόσμο να εγκαταλείψει τις απειλές του πολέμου”, γράφει στο κύριο άρθρο της η Haaretz.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα τη δράση κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το Ισραήλ μπορεί να αναλάβει μόνο του δράση για να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο κ. Ομπάμα επέκρινε κατά τη χθεσινή του ομιλία τον πολλαπλασιασμό των ισραηλινών απειλών για μονομερή ανάληψη δράσης εναντίον του Ιράν.

http://www.onlycy.com/