Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επιτροπή για τη δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού στην Πιερία συστάθηκε σε σύσκεψη στην Π.Ε.Πιερίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συστράτευση  όλων των φορέων για την καλύτερη δυνατή προβολή της Πιερίας ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
  
Στη δημιουργία επιτροπής με αντικείμενο τη σύσταση  τουριστικού οργανισμού στην
Πιερία,  κατέληξε η ευρεία σύσκεψη με θέμα: «Τουρισμός και Ανάπτυξη: Δύο στρατηγικοί πυλώνες αειφορίας στην Πιερία», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων
τοπικών αυτοδιοικητικών, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων.


Η επιτροπή  που απαρτίζεται από τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας,  Θεόδωρο Αγοραστό, από την  Ένωση Ξενοδόχων, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, την  Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, τον  Εμπορικό Σύλλογο  Κατερίνης   και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, θα μελετήσει  απόψεις και προτάσεις σχετικές με τη δημιουργία ενός ισχυρού τουριστικού οργανισμού,  καθορίζοντας το ρόλο, τις προταιραιότητες και τους στόχους που θα έχει για την άνθηση του τουρισμού. Παράλληλα, θα συντάξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα επεξεργαστεί και θα εξεταστεί από όλους τους φορείς για να οριστικοποιηθεί η σύσταση του τουριστικού οργανισμού Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του κλάδου, προκειμένου να ασκηθεί μια δυνατή πολιτική τουριστικής προβολής, τονίζοντας ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός, αποτελούν βασικά  εργαλεία  για την ανάπτυξη της περιοχής. Όπως επεσήμανε,   με το κατάλληλο πλάνο ο τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε βιομηχανία,  συνεισφέροντας σημαντικά στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση και στην προβολή της Πιερίας.



Η Σοφία Μαυρίδου έκανε λόγο για εφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής, με σεβασμό στη φυσική και στην πολιτισμική  κληρονομιά, η οποία να ενισχύει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

«Ο υπό σύσταση τουριστικός οργανισμός προβολής της Π.Ε.Πιερίας πρέπει να είναι κομιστής όλης της κοινωνικής και οικονομικής δράσης της Πιερίας και όχι μόνο μέσο προβολής της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου. Πρόσθεσε, ότι στόχος για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος,  αποτελεί η μείωση του κόστους παραγωγής των τουριστικών αγαθών, η βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, η στροφή σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού κ.α


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  με  προτάσεις της στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα και την προοπτική δημιουργίας υποδομών ήπιας ανάπτυξης,  προκειμένου να ιδρυθεί ένας τοπικός οργανισμός τουρισμού στον οποίο να συμμετέχουν οι τοπικοί φορείς για την καλύτερη διαχείριση του πολυμορφικού τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.


Η Σοφία Μαυρίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο πλήγμα , όπως χαρακτήρισε την επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εστίας για τον εσωτερικό τουρισμό και γι΄αυτό το λόγο  έκρινε επιτακτική  την ανάγκη  ενεργοποίησης  όλων  των φορέων του δημοσίου, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, των ιδιωτών αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Η Αντιπεριφέρεια ως αυτοδιοικητικός θεσμός ενεργοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει για την τουριστική προβολή του Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας, με την υλοποίηση στοχευμένων  ενεργειών, βάση ενός συγκεκριμένου «προωθητικού μίγματος» τουριστικού marketing με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, επιλέγοντας  τις οικονομικότερες  επικοινωνιακές επιλογές για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Όπως υπογράμμισε  η Σοφία Μαυρίδου,  οφείλουμε στον τόπο να συμμετέχουμε  όλοι στη διαμόρφωση πολιτικής, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση τουριστικών προτάσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων (επιστημονικοί, επιχειρηματικοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ΕΟΤ, τοπικοί παράγοντες, κ.λπ ) προκειμένου να δώσουμε στην Πιερία τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη.

Οι φορείς του κλάδου  αποδέχτηκαν την πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  επισημαίνοντας τον ενεργό ρόλο που θα διαδραματίζουν μέσα στον τουριστικό οργανισμό για το συμφέρον του τόπου.