Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Προβληματισμοί επί τάπητος χθες στο Παυσίλυπο για τη Βόρεια Πιερία

Έγινε χθες το βράδυ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ μία πρώτη συγκέντρωση - γνωριμία μεταξύ συγχωριανών μας και μελών της παράταξης ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και αφού έγιναν οι πρώτες απαραίτητες γνωριμίες στη συνέχεια τέθηκαν καθημερινά
και φλέγοντα θέματα της Βόρειας Πιερίας επί τάπητος...

Οι προβληματισμοί για το παρόν έντονοι, αλλά η αισιοδοξία για το μέλλον δεν έλλειπε...

Πρωταρχικός στόχος είναι να υπάρξει ακομμάτιστη συστράτευση και συμπόρευση των πολιτών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού - κι αυτό μπορεί να γίνει με συνεχή ενημέρωση και διάλογο - με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Μπορούμε όλοι να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα που παρατηρούμε γύρω μας, να τεθούν επίσημα και  με λύσεις, υπόψιν του ΔΣ Δήμου Πύδνας Κολινδρού, αλλά και των τοπικών συμβουλίων, ώστε αυτά να γνωρίζουν και να κινηθούν δραστικά και  καταλυτικά για την επίλυσή τους.

Το θετικό που αποκόμισα και είναι άξιο αναφοράς, είναι ότι δε πήγε η κουβέντα ούτε μια στιγμή σε κόμματα, και σε παλιές αρρωστημένες τοπικιστικές ρατσιστικές καταστάσεις(κι έτσι πρέπει), παρά επισημάνθηκαν προβλήματα με διάθεση εύρεσης κατάλληλης και εμπεριστατωμένης λύσης.

Κάτι άλλο που με εντυπωσίασε στην προαναφερθείσα παράταξη και της βγάζω το καπέλο, είναι ότι  έχει κάνει μελέτες, έχει μαζέψει στοιχεία, έχει ξοδέψει ώρες δουλειάς για να παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα που όμοιό του δε πρέπει να έχει στη κατοχή του ούτε ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού!!!
(Ιδίως στην ανακύκλωση απορριμάτων είναι πολύ "ψαγμένα" τα παιδιά...)

Τα πάντα με στοιχεία με αποδείξεις, με στατιστικές και με μελέτες...



Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν ανάλογες συναντήσεις σε όλα τα χωριά της Βόρειας Πιερίας, να γίνουν ουσιαστικές προσεγγίσεις μεταξύ των δημοτών μας, να γνωριστούμε βρε αδερφέ,διότι δε γνωριζόμαστε κακά τα ψέμματα και να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον.

Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα και τίποτα παραπάνω...
SO SIMPLE

Τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ θα είναι με το τρόπο τους και προπαντός ανιδιοτελώς, υπέρ και κοντά σ' αυτή την αξιόλογη προσπάθεια.

Πρώτον διότι αξίζει το κόπο και δεύτερον είναι η μοναδική που πάει να δημιουργηθεί και πρέπει να πάρει στήριξη και ώθηση....

Δε κοιτάμε ούτε πρόσωπα ούτε καταστάσεις ούτε παλιά μίση και μισαλλοδοξίες, παρά εστιάζουμε στην ουσία  που είναι μία:

Να παλέψουμε ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο...

Εύχομαι να τα καταφέρουμε....


Για τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ

Δούναβης Αθανάσιος