Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το  Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
  
Με το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. (Τ.Ε.Β.Ε.)  Ν. Πιερίας συναντήθηκε η
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Κουτσής, ο Αντιπρόεδρος,   Νικόλαος Λιακόπουλος, ο Γραμματέας, Αθανάσιος Τσαλός, ο Ταμίας, Βασίλης Βρούζος, και τα μέλη, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μπικιαρόπουλος και Σπήλιος Γιαννακόπουλος.
  
Οι συνταξιούχοι έθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεδομένης της κρίσης που έπληξε την ελληνική οικονομία και των συνεπειών της,   ανατρέποντας ξαφνικά την καθημερινότητά τους. Όπως ανέφεραν η ΄΄ καταιγίδα΄΄ των  επώδυνων μέτρων που εφαρμόστηκαν τους έπληξε καίρια,  με την επιβολή σκληρής φορολογίας, τις δραματικές  περικοπές  στις συντάξεις τους  και τις  αυξημένες παρακρατήσεις, τη στιγμή  που το κόστος ζωής συνεχώς  ανεβαίνει.


Το προεδρείο και τα μέλη μίλησαν για καταστροφική πολιτική,  χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει  οι συνταξιούχοι του κλάδου τους, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι  που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας,  δηλώνοντας ότι η ελληνική οικονομία κατέρρευσε παρασύροντας μαζί της και την ψυχολογία των Ελλήνων.
  
Η Αντιπεριφερειάρχης έδειξε κατανόηση στα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων, τονίζοντας ότι η πολιτεία  οφείλει να τους εξασφαλίσει ένα άρτια οργανωμένο κοινωνικό κράτος που θα τους παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες ποιότητας στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης. Η Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τη συμπαράστασή της,  επισημαίνοντας ότι όλοι οι πολίτες   πρέπει να φανούμε ψύχραιμοι, αισιόδοξοι  και δυνατοί για να μην χάσουμε την υπόστασή μας ως λαός.
  
Το προεδρείο και τα μέλη ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την εποικοδομητική συζήτηση και τη στήριξή της στις δραστηριότητες του σωματείου και ενημέρωσαν για το συνέδριο που προγραμματίζουν να διοργανώσουν το Μάιο στην Κατερίνη με τη συμμετοχή 80 σωματείων από όλη την Ελλάδα.