Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο μελλοντικός Πρόεδρος των ΗΠΑ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Λέγεται Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι ο 3ος και είναι σήμερα βοηθός εισαγγελέα στη Μασαχουσέτη. Γιός του πρώην βουλευτή Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι, εγγονός του Ρόμπερτ Κένεντι. Του «μυαλού»
πίσω από την επικοινωνιακή γοητεία του JFK, ο οποίος επίσης είδε μια σφαίρα να κόβει το νήμα της ζωής του, διακόπτοντας βιαίως τις ελπίδες για αλλαγή. Όχι μονάχα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συνολικά στον πλανήτη.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο εγγονός του Μπόμπι είναι εκείνος ο οποίος θα κληθεί να σηκώσει το δυσβάσταχτο φορτίο της συνέχισης της πολιτικής δυναστείας, μιας οικογένειας που έγινε θρύλος. Ακόμη και ως αντικατοπτρισμός των τραγωδιών που βίωσε, δια μέσου των γενεών.

Ο Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι ο 3ος, σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο, και ήδη το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται επί ποδός, για να «βάλει πλάτη» στον φυσικό κληρονόμο του «Κάμελοτ».

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Stanford και της Νομικής Σχολής του Harvard, ομιλεί άπταιστα την ισπανική γλώσσα, κάτι που τον διευκολύνει να απευθύνει στη μεγάλη κοινότητα των ισπανοφώνων, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε μέλος της οργάνωσης Peace Corps.

O εγγονός του Ρόμπερτ Κένεντι έρχεται ουσιαστικά να ξαναπιάσει το νήμα με την πολιτική για λογαριασμό του Οίκου των Κένεντι, που κόπηκε μετά τον θάνατο του Γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι, και λόγω της αδυναμίας της κόρης του JFK, Καρολάιν, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Μια πολιτική δυναστεία η οποία έχασε τον φυσικό κληρονόμο της, όταν έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή, σε αεροπορικό δυστύχημα ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ, γιος του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Εφόσον ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίσει τις εκλογές του φθινοπώρου, οι πιθανότητες «λένε» ότι στις εκλογές του 2016 θα επικρατήσουν οι Ρεπουμπλικανοί. Επομένως, ο Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι ο 3ος, έχει την ευχέρεια και τον χρόνο με το μέρος του, προκειμένου να προετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις εκλογές του 2020, ή, ακόμη πιθανότερα, το 2024.

http://www.statesmen.gr