Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπιν Λάντεν θα “ψηφίσει” Ομπάμα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Το φθινόπωρο του 2012, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Μπαράκ Ομπάμα θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τα «κλειδιά» του Λευκού Οίκου, αναμένεται να
προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες ταινία για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, από τις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις.

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου, πρώην σύζυγος του επίσης βραβευμένου με Όσκαρ Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτη μεταξύ άλλων και του «Τιτανικού».

Η είδηση που διέρρευσε τις τελευταίες μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι εκτιμούν ότι στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, δηλαδή των Δημοκρατικών, έχουν διαρρεύσει απόρρητα στοιχεία σχετικά με την επιχείρηση των Seals που οδήγησε στην εξόντωση του άλλοτε επικεφαλής της Αλ Κάιντα.

Με προφανή στόχο να δημιουργηθεί μια ταινία, η οποία εμμέσως θα στηρίζει τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς επί ημερών του εν ενεργεία Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών εκτελέστηκε το «πρόσωπο του τρόμου» για την παγκόσμια ασφάλεια, ο πιο μισητός άνθρωπος για τους Αμερικανούς, μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, με την επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους.


http://www.statesmen.gr/