Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αναστάτωση στη Βουλή για τα βίντεο που υποστηρίζει ότι έχει ο Μ. Καραμπέρης


Αναστάτωση έχει φέρει στα βουλευτικά έδρανα η δήλωση του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης τοκογλύφων και εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, Μ. Καραμπέρη, ότι έχει στην κατοχή του βίντεο τα οποία
αν βγουν στη δημοσιότητα «θα εξαφανιστεί η Βουλή». Ο συλληφθείς ως «αρχηγός» του κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να έχει στην κατοχή του βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί συναντήσεις και συναλλαγές με πολιτικούς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους γενικότερα, αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και δικαστικούς λειτουργούς. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι διαθέτει και στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών καθώς και άλλα που συνδέονται με την υπόθεση Βατοπεδίου.
Η δήλωση αυτή του Μ. Καραμπέρη, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητές του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι αν μέχρι την Τετάρτη δεν παρέμβει εισαγγελέας, τότε την Πέμπτη το μεσημέρι θα ασκήσει ο ίδιος τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητές του.
Το θέμα, μάλιστα, έθεσε νωρίτερα στη Βουλή και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον κώδικα ναρκωτικών. Ο κ. Τζαβάρας, ζήτησε συγκεκριμένα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις δηλώσεις του 58χρονου.
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ζήτησε και η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή, η οποία ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου: «Αρκετά έχουμε υποστεί όλη αυτή τη διαπόμπευση και οφείλει η Δικαιοσύνη και η Βουλή να μας προστατεύσει. Αν ο κ. Καραμπέρης είχε παρτίδες με πολιτικά πρόσωπα, η Δικαιοσύνη πρέπει να του ζητήσει τα ονόματα και το ίδιο να κάνει το προεδρείο της Βουλής. Δεν δεχόμαστε τέτοιες συλλήβδην κατηγορίες», είπε η κα Πιπιλή.
Παρεμβαίνοντας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Β. Πολύδωρας τόνισε ότι, σε συμφωνία με το προεδρείο θα γίνουν «τα δέοντα» και πρόσθεσε ότι «παραμένει εκκρεμές το νομικό σκέλος». «Δεν ανεχόμαστε πλέον ως Σώμα άλλες λοιδορίες ούτε αυτό το άρρωστο κλίμα και δεν θα εννοηθεί η αίθουσα αυτή ως άσυλο ανομημάτων», είπε ο κ. Πολύδωρας.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης διαμαρτυρήθηκε για την αναβολή μια ακόμη φορά της συζήτησης της ερώτησής του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού σχετικά με τη φοροδιαφυγή ορισμένων πολιτών μέσω των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε προς τον κ. Πολύδωρα ότι όφειλαν, είτε ο κ. Βενιζέλος είτε ο κ. Γερουλάνος, να στείλουν αντικαταστάτη τους να απαντήσει στην ερώτησή του δεδομένου ότι το σκάνδαλο έλαβε τεράστιες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Μ. Καραμπέρης εμφανίστηκε να κατέχει πάνω από 2.000 κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ.