Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

                                          http://www.bpieria.gr/
Σχολεία σε κίνδυνο και Δήμαρχος εκτός ελέγχου

Κατά την άποψη του Δημάρχου, αν τελειώσουν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης για λειτουργικά έξοδα μιας σχολικής μονάδας, τότε ο Δήμος δεν θα
δώσει ούτε ευρώ.  Άρα το σχολείο ή θα λειτουργήσει χωρίς θέρμανση, ΔΕΗ κ.λπ. ή θα …κλείσει.  Αυτά είπε στην τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της 19-1-2012 στο θέμα: «Λειτουργία Σχολικών Μονάδων».  Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο σημείο σταματήματος των επιχορηγήσεων αυτών, αλλά δυστυχώς (όπως όλοι ξέρουμε) δεν αποκλείεται.  Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν να προειδοποιήσουμε την Δημοτική αρχή ότι δεν θα δεχτούν οι δημότες τον Δήμαρχο σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου (νίπτω τας χείρας), με θύμα την πιο σημαντική κοινωνική δομή, δηλαδή τα Σχολεία.  Φυσικά και το κράτος πρέπει να επιχορηγεί, αλλά, αν σταματήσει, φυσικά και ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει. 
Εγκρίθηκε επίσης κατασκευή αίθουσας προκάτ αξίας 15.000 € στο Γ’ Νηπιαγωγείο Αιγινίου.  Αυτό αποτελείται από μια αίθουσα και ένα γραφείο που κόστισε (πριν λίγα χρόνια) 300.000 €.  Είμαστε όλοι λοιπόν περίεργοι να δούμε τι είδους αίθουσα θα γίνει μ’ αυτό το ποσόν.
Για την αίθουσα εστίασης – εκδηλώσεων στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού πάντως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος για απρόβλεπτες εργασίες, που θα ανεβάσουν το κόστος στο ύψος του προϋπολογισμού, εξανεμίζοντας την έκπτωση του αναδόχου.  Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προβλέφθησαν τα απρόβλεπτα αυτά στην αρχική μελέτη (εξοπλισμός κουζίνας, θέση λεβητοστασίου κ.λπ.) απάντησε κάποια στιγμή ότι «τεχνικοί δεν είμαστε».  Θεωρούμε ότι του ξέφυγε και ότι δεν ξέχασε πως ο Δήμος έχει και τεχνικούς και Τεχνική Υπηρεσία.
Αποφασίστηκε επίσης η αίτηση έγκρισης πρόσληψης 48 εργατών στο Δήμο οκτάμηνης σύμβασης με ΑΣΕΠ (από τους οποίους μόνο ένας οικοδόμος), 9 στον ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ και 20  άλλων δίμηνης σύμβασης.  Στο ερώτημα γιατί δεν μετατρέπονται οι 20 «διμηνήτες» σε 5 «οκταμηνίτες» δεν απάντησε.  Μην ξεχνάμε ότι οι δίμηνης σύμβασης εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με απόφαση Δημάρχου, δηλαδή με ρουσφέτι.
Υπήρξε ακόμα ενημέρωση ότι το νηπιαγωγείο Πύδνας έχει φωτοβολταϊκά τα οποία δεν συνδέθηκαν εδώ και χρόνια.  Δεν ξεκαθαρίστηκε όμως για ποιόν λόγο υπάρχει αυτή η αδιανόητη δημοτική αδράνεια.
Σε άλλο θέμα ο δήμαρχος πρότεινε να μη συμμετέχει ο δήμος στο διαδημοτικό δίκτυο υγείας (το ετήσιο κόστος συμμετοχής είναι 600 ευρώ) και ο πρόεδρος ζήτησε να αναβληθεί (αναβλήθηκε) για να το εξετάσει καλύτερα δείχνοντας για ακόμη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα σοβαρά ζητήματα του δήμου. 
Τέλος στο θέμα «Ενημέρωση για την Εμποροπανήγυρη Αιγινίου 2011» που έμεινε τελευταίο, εντός δύο λεπτών αναγνώστηκε ότι εισπράχθηκαν 319.000 € και δαπανήθηκαν 359.000 € μαζί με τα έργα επέκτασης – συντηρήσεων.  Καμία εκτίμηση για επιτυχία ή όχι, για προβλήματα, προοπτικές και νέο προγραμματισμό.  Όταν μάλιστα ζητήθηκαν περεταίρω διευκρινήσεις και αναβάθμιση της συζήτησης ο δήμαρχος μαινόμενος και εκτός ελέγχου, δημιούργησε έναν απερίγραπτο σάλο χειρονομώντας και φωνάζοντας όρθιος, με αποτέλεσμα το θέμα να κλείσει σχεδόν χωρίς συζήτηση, σε κλίμα ζούγκλας και αντεγκλήσεων….
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα αυτό και πριν ξεκινήσει η ενημέρωση για την εμποροπανήγυρη η αντιδήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι στο Αιγίνιο δεν επαρκεί το νερό και προς το παρόν βρέθηκε λύση να τροφοδοτείται από τον Κολινδρό.

Αιγίνιο 31 – 01 –  2012
           Για την  Σ.Ε.                                                                          
                                                                                   Γ. Γεωργιάδης
                                                                                           Α. Νταγλιούδης
                                                                                 Χρ. Πρασκίδης