Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Βιολογικά προϊόντα, να τα προτιμάω;


Γιατί να εμπιστευθώ τα βιολογικά προϊόντα?…


Είναι η ερώτηση των πελατών μου


Και η απάντηση κρύβεται στην ουσία…



Βιολογικό, είναι ένα προϊόν, το οποίο και είναι ελεύθερο φυτοφαρμάκων. Ένα προϊόν, το οποίο και για να βγει στην αγορά, περνάει στάδια ελέγχων. Αν τυχόν και αυτό το προϊόν δεν πληροί τις προδιαγραφές, τότε αποσύρεται από την αγορά των βιολογικών τροφίμων. Ενώ τα καταστήματα που πουλούν βιολογικά προϊόντα, μπαίνουν σε έλεγχο και αν διαπιστωθεί πως δεν είναι βιολογικά τα τρόφιμα που πουλούν, έχουν κυρώσεις. Κυρώσεις όμως, έχουν και οι παραγωγοί που λένε πως παράγουν βιολογικά προϊόντα, αν δεν πληρούν τους κανόνες.


Είναι ένα προϊόν αγνό- κατάλληλο για βρώση, χωρίς αυτό να προκαλεί προβλήματα στην υγεία μας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ξέρουν τι πραγματικά τρώνε!.


Είναι δηλαδή ένα προϊόν το οποίο και εμπιστευόμαστε ανεπιφύλακτα. Ένα προϊόν που θα δώσουμε στα παιδιά μας και αυτά θα είναι ασφαλή.


Κάποιες φορές και όχι πάντα, η τιμή τους είναι πιο αυξημένη. Θα λέγαμε όμως, πως αξίζει το κόπο, γιατί τα τρόφιμα αυτά το αξίζουν!


Οι διαιτολόγοι, όταν αναφέρουν την κατανάλωση μιας μερίδας λ.χ. μήλου, αναφέρονται στις θρεπτικές ουσίες που έχει το αυθεντικό μήλο και όχι στα μεταλλαγμένα- εμβολιασμένα- κλπ………..


Επίσης, οι ουσίες ενέργεια, (βιταμίνες- μέταλλα- ιχνοστοιχεία) που περιέχονται σε κάθε τρόφιμο, αφορούν το τρόφιμο αυτό και όχι την διασταύρωση του τροφίμου αυτού με κάποιο άλλο, για χάρη της παραγωγής των τροφίμων!…


Η Ελληνική αγορά των βιολογικών τροφίμων, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη!….


Ο κλάδος των βιολογικών τροφίμων αναπτύσσεται, ενώ ο μέσος καταναλωτής, αναγνωρίζει τις τεράστιες διαφορές που έχουν τα βιολογικά με τα κοινά προϊόντα…


iator


http://www.tampouloukia.gr/2011/12/blog-post_6314.html#axzz1jhS6duiS