Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σε δικηγόρο η Μαργαρίτα για την τύχη των παιδιών της!


Περαστικοί, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, από τον κάθετο στη Σόλωνος δρόμο, δίπλα στη Νομική, απόρησαν με την υπέργηρη κυρία η οποία χτυπούσε επίμονα το κουδούνι ενός νεοκλασικού.

Όσοι κοντοστάθηκαν να δουν μήπως ήθελε κάποια βοήθεια, έμειναν έκπληκτοι όταν αναγνώρισαν
στο πρόσωπό της τη νύφη, σύζυγο και μητέρα τριών πρωθυπουργών! Ναι ήταν η Μαργαρίτα – Μάργκαρετ Τσαντ για τους πιο... κακούς – Παπανδρέου η οποία επισκεπτόταν ένα από τα κορυφαία δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.
Παρά το περασμένο της ηλικίας της, στις 30 Σεπτεμβρίου έκλεισε τα 88 χρόνια - η χήρα Ανδρέα Παπανδρέου δεν το βάζει κάτω. Και αγωνιά. Αγωνιά πολύ, όχι για την δική της υστεροφημία, αλλά για την υστεροφημία του ονόματος που τη συνοδεύει επί 61 συναπτά έτη, από το 1951 οπότε παντρεύτηκε στις ΗΠΑ τον εκλεκτό, τότε, της καρδιά της Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου.
Ευτύχησε να δει πρωθυπουργό τον πεθερό της Γεώργιο, τον σύζυγο Ανδρέα αλλά και τον γιο Γιώργο. Δεν είναι λίγο για μια γυναίκα.
Στη δύση λοιπόν της ζωής της δεν θέλει να παραδώσει στους απογόνους της ένα όνομα καταρρακωμένο από τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Το diktionews.gr κατάφερε να μάθει τα ερωτήματα που υπέβαλλε στους επιφανείς νομικούς οι οποίοι στεγάζονται στο νεοκλασικό κτίριο.
Κινδυνεύει ο Γιώργος να περάσει από Ειδικό δικαστήριο; Τι πρέπει να κάνουν ο Νίκος και ο Αντρίκος για τις καταγγελίες διαφόρων υποθέσεων, όπως τα CDS, που έχει καταγγείλει ο Πάνος Καμμένος;
Όση ώρα κάθισε στο δικηγορικό γραφείο, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα αυτά όπως και για το εάν φέρει νομικές ευθύνες ο γιός της Γιώργος για το κατάντημα της χώρας.
Κι αν κάποιος κακόβουλος τολμήσει να υποστηρίξει ότι η Μαργαρίτα πρέπει να ξέρει από Ειδικά Δικαστήρια αφού και ο Ανδρέας Παπανδρέου «πέρασε» από ένα από αυτά, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει – αυτός ο κακόβουλος – να θυμηθεί ότι εκείνη την εποχή, το «βρώμικο '89» ο Ανδρέας είχε άλλη γυναίκα στην αγκαλιά του. Τη Δήμητρα Λιάνη.
Οπότε ο γυναικείος εγωισμός της Μαργαρίτας δεν της άφηνε περιθώρια να σκεφτεί, τότε, τα νομικά τερτίπια της συζυγικής περιπέτειας στην πολιτική αλλά τα τερτίπια της «προδοσίας» ενός μεγάλου έρωτα.


http://www.diktionews.gr/politiki/255-2012-01-17-15-53-44