Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δημήτρης Λακασάς: Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ: ”Increasing Trade & Investment to Reach Growth”


Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ: ”Increasing Trade & Investment to Reach Growth”, 23 Φεβρουαρίου 2012, Θεσσαλονίκη

Αγαπητή κυρία, Αγαπητέ κύριε,

Με γνώμονα την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας ο ΣΕΒ σε
συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών διοργανώνει ένα σημαντικό Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην μεγαλύτερη παρουσία ελληνικών εταιριών στις αγορές των Βαλκανίων και των άλλων Παρευξεινίων χωρών, μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή με ευκαιρίες και δυνατότητες τόσο στον εξαγωγικό όσο και στον επενδυτικό τομέα.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τροφίμων και ποτών, συσκευασιών, πλαστικών, χημικών, φαρμακευτικών, καλλυντικών, υγείας, δομικών υλικών και συναφών υπηρεσιών.

Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν 40 έως 60 επιλεγμένες επιχειρήσεις από όλες τις χώρες της περιοχής οι οποίες είτε είναι εισαγωγείς, διανομείς και έμποροι των προϊόντων αυτών στις τοπικές αγορές, είτε έχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια και αναζητούν νέες συνεργασίες και συμπράξεις.

Οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν ατομικό πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με τις ξένες εταιρίες (10-15 κατά μέσο όρο) ύστερα από επεξεργασία του αντικειμένου και της ζήτησης και με βάση το ενδιαφέρον της κάθε πλευράς. Στις εργασίες του Φόρουμ θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις για οικονομικές εξελίξεις και τάσεις της αγοράς και των συγκεκριμένων κλάδων στις χώρες αυτές, καθώς και συζητήσεις για χρηματοδοτικά εργαλεία, ασφάλιση εξαγωγών, εμπειρίες και προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τη δραστηριότητα ελληνικών εταιριών, κλπ.

Tο κόστος συμμετοχής είναι 100€ και περιλαμβάνει συμμετοχή στις προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β, στις εργασίες του Φόρουμ και στο γεύμα.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΒ (αρμόδιος κ. Ι. Πατσιαβός, Συντονιστής Διεθνών Σχέσεων, Τ. 2115006144, email:ir@sev.org.gr)

Επισυνάπτεται το αρχικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το έντυπο συμμετοχής το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μπορούν να στείλουν συμπληρωμένο στον ΣΒΒΕ, υπόψη κας Κ. Τζιτζινού, τηλ. 2310-539817, e-mail: eunet@sbbe.gr έως 10 Φεβρουαρίου 2012.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μία καθαρά επιχειρηματική εκδήλωση και να αξιοποιήσετε την ευκαιρία δικτύωσης και στοχευμένων επαφών που μπορεί να αυξήσει το πελατολόγιο και τις συνεργασίες σας.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Λακασάς
Πρόεδρος Δ.Σ.