Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Βορίδης: Η τρόικα δεν έθεσε ποτέ όρους για το πώς θα απελευθερωθούν τα ταξί

Βορίδης: Η τρόικα δεν έθεσε ποτέ όρους για το πώς θα απελευθερωθούν τα ταξί. Ο Ραγκούσης έβαζε μπροστά την τρόικα γιατί δεν μπορούσε να περάσει την πρότασή του από την κ.ο. του ΠΑΣΟΚ, είπε ο υπουργός ΥποδομώνΣε ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του προκατόχου του Γ. Ραγκούση για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, προχώρησε ο νυν υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» και τόνισε ότι ουδέποτε ενδιέφερε
την τρόικα ο τρόπος απελευθέρωσης των ταξί που πρότεινε ο κ. Ραγκούσης! «Δεν μπορούσε να περάσει την πρότασή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και έβαζε μπροστά την τρόικα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.
Σε δηλώσεις που έκανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι η τρόικα δεν αξίωσε ποτέ άνοιγμα που δεν σέβεται το δημόσιο συμφέρον και τα υπόλοιπα κριτήρια και τόνισε ότι η διαμόρφωση της πρότασης νόμου θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου και θα προβλέπει την απελευθέρωση των ταξί με πληθυσμιακά και συγκοινωνιακά κριτήρια.
Ο κ. Βορίδης, είπε ακόμη ότι ο κάθε υπουργός έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του και πρέπει να κάνει τη δουλειά του. «Δεν πρέπει να ανακατεύεται ο ένας στα πόδια του άλλου. Άλλωστε δεν είμαστε κολλημένοι με κόλλα στις καρέκλες μας». Σημείωσε επίσης ότι η πρόταση νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί είναι στην κατεύθυνση του ΛΑ.Ο.Σ., απηχεί τις θέσεις της ΝΔ και της μεγάλης πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της τρόικας.
Παράλληλα, τάχθηκε εμμέσως υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700.000 άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ταμπού με το δημόσιο». Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι το μέτρο της εφεδρείας είναι ανορθολογικό και δεν μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις για τον δημόσιο τομέα.
Χθες, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι είχε μια «διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση» με το κλιμάκιο των ελεγκτών γύρω από την τήρηση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, σημειώνοντας ότι η συνάντηση έγινε σε «εξαιρετικό κλίμα», ενώ εκτίμησε ότι τα αποτελέσματά της θα προκύψουν τις επόμενες μέρες.
Κάλεσε επίσης όσους σπεύδουν να υπενθυμίζουν, όπως είπε, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της χώρας «να μην βιάζονται» και «να μην προτρέχουν».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις που θα γίνουν στο επίμαχο νομοσχέδιο θα είναι σταθμισμένες και ότι η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί θα γίνει «με ορθολογικά κριτήρια που θα σέβονται το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον».


http://www.eklogika.gr/news/7203