Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τι θα κάνει ο Βενιζέλος;

01.11.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ



Όσο περνούν οι ώρες, και κορυφώνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο καθίσταται σαφές ότι ο
Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίσσεται στο βαρόμετρο των εξελίξεων.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, νοσηλεύεται από το πρωί στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, με συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας, σύμφωνα ωστόσο με τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων και πληροφορίες που διακινούνται, ούτε εκείνος γνώριζε για την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να προτείνει, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βέβαια, στήριξε στη συνέχεια, με ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ την πολιτική πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται ωστόσο ότι υποχρεώθηκε να κάνει… την ανάγκη φιλοτιμία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώθηκε έντονη διαφωνία Πρωθυπουργού και αντιπροέδρου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισημαίνει στον Γιώργο Παπανδρέου ότι προτού καταλήξει στην απόφαση να ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, θα έπρεπε να έχει ενημερώσει σχετικά τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και φυσικά την τρόικα.

Λόγω της νοσηλείας του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά από το νοσοκομείο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Όλι Ρεν, τον Πολ Τόμσεν και τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος ελέγχει ουσιαστικά το IIF, δηλαδή τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%. Πριν φυσικά από τη δημοσκοπική «ακροβασία» του Γιώργου Παπανδρέου.

Πλέον, και στο περιθώριο των σεναρίων αποστασίας που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου, ως «απάντηση» στις διαδοχικές ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, και στις παραινέσεις προς τον Γιώργο Παπανδρέου να… παραμερίσει, όλοι στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν με πρόδηλη αγωνία μια δημόσια τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Που ενδεχομένως και να κρίνει τα πάντα.

http://www.statesmen.gr/