Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμο, πες αλεύρι…….


Ο Κλεισθένης γράφει.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η παραμονή μας στην Ε.Ε και το ευρώ είναι επιβεβλημένη. Εδώ ο κόσμος καίγεται, η Ιταλία καταρρέει, ετοιμάζεται πυρετωδώς ο χωρισμός της Ε.Ε σε δύο τουλάχιστον ομάδες χωρών, το ευρώ κινδυνεύει με κατάρρευση και αυτοί μας παραμυθιάζουν.

Η απόφαση κορυφής των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ αποφάσισαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας απ’ τον Λουκά Παπαδήμο, έχοντας κουρελιάσει το σύνταγμα. Ο Παπανδρέου δεν έχει καταθέσει ακόμα την παραίτησή του όπως ορίζει το σύνταγμα και η επιλογή εξωκοινοβουλευτικού για την θέση του πρωθυπουργού είναι αντισυνταγματική ή κινείται στα όρια του συντάγματος.
Κακές γλώσσες λένε ότι ο Καρατζαφέρης τον επέβαλε φέρνοντας αναστάτωση με το σόου που έκανε έξω απ’ το προεδρικό μέγαρο. Αυτό φυσικά ενισχύεται με το ότι στην «οργισμένη» δήλωσή του ανέφερε το όνομα του Παπαδήμου.
Οι βουλευτές και των τριών κομμάτων δεν μετείχαν σε καμία διαδικασία, ενημερώνονταν απ’ τα μίντια. Αυτό θα πει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ας είναι, το δεδομένο είναι ότι ο Παπαδήμος πήρε το πράσινο φως από την τριανδρία.
Φυσικά η επιλογή Παπαδήμου είναι αρεστή στην οικονομική ελίτ, φυσικά στις τράπεζες, στις ηγεσίες των χωρών της ευρωζώνης, στην Ε.Ε αλλά και πέραν του Ατλαντικού.
Τι θα γίνει όμως στη βουλή; Κυκλοφορούν πολλά σενάρια. Έγιναν και γίνονται πολλές κινήσεις και ζυμώσεις.
Εδώ μπορεί να δούμε μεγάλη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των μνημονιακών πολιτικών αλλά και αυξημένες αντιδράσεις για την πολιτική Παπαδήμου. Ήδη σε δήλωσή του ο Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι μεταβατική αλλά θα πρέπει να φέρει εις πέρας την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και την υλοποίηση των πολιτικών που απορρέουν απ’ αυτές. Πρώτη παρασπονδία καθώς η ΝΔ διατυμπανίζει ότι οι πολιτικές που απορρέουν απ’ τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου θα ληφθούν απ’ την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Ίδωμεν.
Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πιθανά θα βγουν στο αντάρτικο κατά των μνημονίων κάτι που δεν τολμούσαν πριν, έρχονται εκλογές γάρ.
Συνεπώς η πορεία της νέας κυβέρνησης δεν θα είναι ρόδινη.
Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης Παπαδήμου μπορεί να έγινε απ’ την τριανδρία, μπορεί να περάσει απ’ τον σκόπελο της βουλής αλλά μένει η κυριότερη νομιμοποίηση, η νομιμοποίηση του λαού που γίνεται στο «πεζοδρόμιο» και στις  πλατείες.
Ήδη τα αριστερά κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα βγουν στα «κεραμίδια», έρχεται η 17η Νοέμβρη και η 8η Δεκέμβρη.
Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις πλατείες.
Πως θα περάσει η μνημονιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης;
Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση για τα χαράτσια, τον αυξημένο ΦΠΑ, την εργασιακή εφεδρεία κλπ; Τι θα κάνει όταν η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα; Θα ταμπουρωθεί πίσω απ’ τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης;
Τι θα γίνει αν οι λαϊκές αντιδράσεις είναι έντονες;
Πως η νέα κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο νέος Υ.ΠΡΟ.ΠΟ θα αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές και τα πιθανά επεισόδια;
Ο θεός να βάλει το χέρι του, να μας δώσει τουλάχιστον υγεία και υπομονή.

 http://ideopigi.blogspot.com/2011/11/blog-post_1574.html#ixzz1dKzSWc2B