Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείλησαν με παραίτηση αν προκρίνονταν η λύση Πετσάλνικου!


50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείλησαν με παραίτηση αν προκρίνονταν η λύση Πετσάλνικου!
Χειρόγραφη επιστολή έστειλαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Γ. Παπανδρέου 50 βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι απείλησαν ότι θα παραιτηθούν σε περίπτωση που δεν επιλεγεί μια «ισχυρή προσωπικότητα» για τη θέση του πρωθυπουργού, υπονοώντας ότι θα
παραιτούνταν αν ο κ. Παπανδρέου επέμενε στην επιλογή του Φ. Πετσάλνικου.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έκαναν λόγο για «αδιαπραγμάτευτη αξίωσή» τους να βρεθεί λύση σε αυτή ην κατεύθυνση. Η κίνησή τους ήταν ενδεικτική του κλίματος αντιδράσεων που πυροδότησε η επιλογή του προσώπου του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, η οποία προκάλεσε την οργή πολλών βουλευτών. Μεταξύ των βουλευτών που συντάσσονταν με το εν λόγω κείμενο-προειδοποίηση προς τον κ. Παπανδρέου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Μπόλαρης, ο Β. Κεγκέρογλου, ο Γ. Ντόλιος, αλλά και άλλοι.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, λήγει τυπικά η θητεία του Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και με δεδομένο ότι όλες οι πρόσφατες κινήσεις του (και για τον κ. Πετσάλνικο και για το δημοψήφισμα) έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα άσχημο κλίμα εναντίον του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτό το επίπεδο!
Αναλυτικά, η επιστολή των βουλευτών, έγραφε:
«Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού διαδηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού. Εάν αυτό δεν συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας».

http://www.eklogika.gr/news/6757