Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» στη Θεατρική Αίθουσα «Εκάβη» της Κατερίνης


Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 στη Θεατρική Αίθουσα «Εκάβη» της πόλης της Κατερίνης.


ΤΟ ΕΡΓΟ

Η «Ανδρομάχη», μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες, πολιτικές τραγωδίες του Ευριπίδη, η οποία προκάλεσε πλήθος αντικρουόμενων απόψεων από τη μεριά των μελετητών, διδάχτηκε για πρώτη φορά το 420 π.Χ. στην αυλή του Βασιλιά Θαρύπα των Μολοσσών, στην Ήπειρο. Αφορά στη μοίρα της χήρας του Έκτορα Ανδρομάχης, την οποία παίρνει μαζί του στη Φθία ως λάφυρο πολέμου, μετά την πτώση της Τροίας, ο γιός του Αχιλλέα Νεοπτόλεμος και αποκτά μαζί της ένα παιδί. Η νόμιμη σύζυγος του Νεοπτόλεμου Ερμιόνη, κόρη του βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαου, συνωμοτεί με τον πατέρα της για την εξόντωση της Ανδρομάχης και του παιδιού της. Τον φόνο εμποδίζει ο βασιλιάς Πηλέας, παππούς του Νεοπτόλεμου και πατέρας του Αχιλλέα, ενώ η θεά Θέτις δίνει την τελική λύση.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης
Σκηνικά: Γρηγόρης & Γιώργος Ριζόπουλος
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης
Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Κώστας Λάσκος, Κλημεντία Πιερράκου, Μαρία Γούλα, Μαρία Δημητρούκα, Δανάη Καλαχώρα, Ζαχαρίας Ρόχας, Γιάννης Νικολαΐδης, Τάσος Πολιτόπουλος, Γιώργος Παπαδημητράκης, Κοραλία Βεργή.


Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.