Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΒΕ: Σημαντική η προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας για τις ΜΜΕ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική η προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας για τις ΜΜΕ - Συμμετοχή ΣΕΒΕ στην τελική εκδήλωση του προγράμματος για τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας για τη
Νοτιοανατολική Ευρώπη “IPRforSEE”


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «IPRforSEE – Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η ομάδα έργου του ΣΕΒΕ συμμετείχε στην τελική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2011. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δράσεων ενημέρωσης και υποστήριξης των επιχειρήσεων αναφορικά με την κατοχύρωση των σημάτων, ονομάτων, πατεντών, βιομηχανικών σχεδίων και προϊόντων γενικότερα.

Το έργο προβλέπει την παροχή 6 συγκεκριμένων «υπηρεσιών» προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επιχειρήσεων για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τα διανοητικά δικαιώματά τους:

1. Intellectual Property (IP) για start ups (νέες επιχειρήσεις)
2. Intellectual Property (IP) coaching
3. Intellectual Property (IP) prediagnosis
4. Intellectual Property (IP) Αποκτώντας Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με τη χρήση IP
5. Intellectual Property (IP) και συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις
6. Intellectual Property (IP) Club

Επίσης, στο πλαίσιο του έργου, δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο για όποιες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενημερωθούν.
O ΣΕΒΕ παρείχε τις υπηρεσίες 1 και 5 σε 50 επιχειρήσεις, μέσω σεμιναρίων και συναντήσεων 1:1 που οργανώθηκαν. Συνολικά 400 επιχειρήσεις από τις 6 χώρες που συμμετείχαν επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα.

Το έργο ΙPRforSEE, το οποίο είναι διακρατικού χαρακτήρα, υλοποιείται από εταίρους που προέρχονται από την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ελλάδα και έχει ως αφετηρία την αναγνωρισμένη ανάγκη ωρίμανσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε σχέση με τη χρήση εργαλείων για τη διαχείριση της διανοητικής (πνευματικής και βιομηχανικής) ιδιοκτησίας. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω μιας πιο συνειδητής χρήσης εργαλείων IPR και μέσω βελτίωσης της προστασίας ιδεών και προϊόντων.



Τα εργαλεία που παρέχει το Πρόγραμμα IPRforSEE στις επιχειρήσεις αποτελούν ένα πολύτιμο βοήθημα, για τις επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να ενημερωθούν για το πώς να προστατευτούν και να υποστηρίξουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πειρατεία αγαθών που ενσωματώνουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις.



Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας της εταιρείας ή/και των προϊόντων τους μπορούν να επικοινωνούν με το ΣΕΒΕ, τηλ. 2310 535 333, email: md@seve.gr προκειμένου να παραλάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό.