Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ν. Μακρίδης: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων....


4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων…


Η Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για το σεβασμό μας στις
ανθρώπινες αξίες.


Οι άνθρωποι που δεν σέβονται τα ζώα, δεν αλλάζουν. Όλοι οι υπόλοιποι όμως, ακόμα και αν δεν θεωρούμε τον εαυτό μας ''φιλόζωο'', ακόμα και αν δεν έχουμε δικό μας ζώο, οφείλουμε να τα προστατεύουμε και να ζούμε αρμονικά μαζί τους. Από τα πιο μικρά μέχρι άγρια ζώα προς εξαφάνιση, όλα αξίζουν να ζουν και εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον όπου ζουν χωρίς να το καταστρέφουμε αλόγιστα.


Όσο αφορά τα αδέσποτα που υποφέρουν εκεί έξω όμως, η λύση είναι μία: υιοθετήστε, ταΐστε, φροντίστε, σώστε, γίνετε η φωνή τους αν τα δείτε να κακοποιούνται! Ένα λιθαράκι από τον καθένα μας θα χτίσει κάποτε μία γερή ''οικοδομή'' προστασίας τους. . .


Μας έχουν όλους ανάγκη… Είναι στο χέρι όλων μας….
Ως περιφερειακός σύμβουλος, αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι πως θα είμαι δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα αυτά, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος.


Ας ελπίσουμε το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων να ακολουθήσουν κι άλλοι κάνοντας ο καθένας ότι μπορεί, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να γίνει ο κόσμος μας πιο ευαισθητοποιημένος…πιο ανθρώπινος.


Με εκτίμηση,
Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας/
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας