Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινές ομορφιές στην Ελλάδα


Φθινοπωρινές ομορφιές στην Ελλάδα
Φθινοπωρινές ομορφιές στην Ελλάδα!
Είναι μάλλον δύσκολο να γράφεις για το πόσο όμορφη είναι η χώρα σου και ταυτόχρονα να
πείθεις για την αντικειμενικότητα της κρίσης σου. Είναι περισσότερο δύσκολο να γράφεις για την
Ομορφιά που έχει τόσο πολύ υμνηθεί από τους ποιητές και έχει αποτελέσει αντικείμενο αναζήτησης των φιλοσόφων. Είναι σίγουρα δύσκολο να υποδείξεις τι είναι όμορφο και τι όχι.

Αυτόν το μήνα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε, με όση αντικειμενικότητα μπορούσαμε, κάποιες από τις ομορφιές της Ελλάδας. Ίσως συμφωνήσετε μαζί μας, ίσως όχι. Ίσως πάλι αυτό το τεύχος να σας παρακινήσει να την αναζητήσετε όπου και αν βρίσκεστε.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τον Ντοστογιέφσκι ότι «η Ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

Η ομάδα του Visit Greece

Εντυπωσιακοί καθρέφτες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους

Εντυπωσιακοί καθρέφτες ιδιαίτερου φυσικού κάλλουςΟι λίμνες της Ελλάδας αντικατοπτρίζουν στα νερά τους τη μοναδική ομορφιά του ελληνικού τοπίου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι διαδραμάτιζαν πάντοτε σημαντικό ρόλο τόσο στις ζωές των ανθρώπων όσο και στις ζωές των θεών της ελληνικής μυθολογίας. Στενά, επίσης, συνδεδεμένες με την ανάπτυξη των πόλεων και των περιοχών που τις πλαισιώνουν, οι ελληνικές λίμνες μαγεύουν τους επισκέπτες τους.
Γιατί όχι και εσάς;

Καστροπολιτείες: Μεσαιωνική μαγεία

Καστροπολιτείες: Μεσαιωνική μαγείαΟι περίφημες καστροπολιτείες της Ελλάδας σαν φωτεινοί ιστορικοί φάροι εξιστορούν με την πέτρινη γλώσσα τους τα ηρωικά κατορθώματα αλλά και την καθημερινότητα ενός ένδοξου παρελθόντος και δεσπόζουν αγέρωχες δαμάζοντας τη φθορά του χρόνου. Ακολουθήστε μας λοιπόν στη μαγεία ενός συναρπαστικού ταξιδιού, εκεί όπου ο χώρος και ο χρόνος μετουσιώνονται σε ομορφιά.
Ας ξεκινήσουμε...

Είναι άραγε αλήθεια ότι η Ομορφιά είναι υποκειμενική;

Ή μήπως έχει τους δικούς της κανόνες; Οι ξεναγοί μάς μιλούν για το ιδεώδες του αρχαίου ελληνικού κάλλους όπως αυτό αποτυπώθηκε σε ανυπέρβλητα έργα της γλυπτικής τέχνης. Υπάρχουν, άραγε, μυστικά που να εξηγούν την αρμονία και την αισθητική τελειότητα αγαλμάτων όπως ο Ηνίοχος των Δελφών;

Το Visit Greece στο Foursquare!


Ακολουθήστε την σελίδα του Visit Greece στο Foursquare και ανακαλύψτε κρυμμένους θησαυρούς και ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα. Κάνοντας "Check-in" σε δημοφιλείς προορισμούς και αξιοθέατα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Visit Greece!

Μετέωρα. Επιβλητική ομορφιά

Μετέωρα. Επιβλητική ομορφιά
Αν και εξαιρετικά δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια ένα τοπίο τόσο εντυπωσιακό, που από την πρώτη κιόλας στιγμή κόβει την ανάσα κάθε επισκέπτη, οι λέξεις που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων συνοψίζονται σε τρεις: σπάνιο, επιβλητικό, μεγαλειώδες. Απαράμιλλης ομορφιάς, το πέτρινο δάσος στην περιοχή της Καλαμπάκας είναι το μέρος όπου το φυσικό και το ανθρώπινο στοιχείο συνυπάρχουν σε μια τέλεια ισορροπία. Ας το επισκεφτούμε...

Αιχμαλωτίζοντας εικόνες μοναδικές

Αιχμαλωτίζοντας εικόνες μοναδικέςΗ πολυδιάστατη γοητεία της Ελλάδας μαγεύει τους επισκέπτες που προσπαθούν να κρατήσουν κάθε στιγμή του ταξιδιού τους αξέχαστη. Γι’ αυτό και είναι μία από τις πλέον φωτογραφημένες χώρες στον κόσμο. Το γλυκό μεσογειακό φως και τα έντονα χρώματα που κυριαρχούν κάθε εποχή την καθιστούν ιδανικό προορισμό όσων επιθυμούν να αιχμαλωτίσουν με το φωτογραφικό τους φακό την απαράμιλλη ομορφιά της.
Χρειάζομαι tips...

Beauty in Greece

Beauty in GreeceΤι είναι το YOUINGREECE: Αληθινοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που αναζητούν πρωτόγνωρες εμπειρίες αλλά και αληθινές ανθρώπινες αξίες προβάλλουν τη μοναδικότητα της Ελλάδας, αναδεικνύουν τις ανεξερεύνητες ακόμα ομορφιές της και διαδίδουν αυτό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το βίντεο, χωρίς λόγια αυτή τη φορά, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Δείτε το βίντεο...