Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τους βγήκε απ΄ τα… αριστερά ο Βενιζέλος

Σε αντίθεση με το Μαξίμου που δηλώνει ενοχλημένο από την – επικοινωνιακού χαρακτήρα – κίνηση της τριάδας των υπουργών ο Ευάγγελος Βενιζέλος δια της… μεγαλοψυχίας του, προσπαθεί να τους
«ξεδοντιάσει». Με ανακοίνωσή του ο κατά πολλούς επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι «είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ».
Ο Βενιζέλος προσεγγίζει το κείμενο των τριών υπουργών ως .. έκθεση ιδεών και μάλλον ως τέτοιο το σχολιάζει.
«Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία» λέει, μάλλον με ειρωνικό ύφος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή. Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα».
Συνεργάτες του Βενιζέλου τονίζουν πως η κίνηση των Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Ραγκούση, είναι «μια απέλπιδα» προσπάθεια να «μπουν στο τραίνο της διαδοχής».
Γεγονός πάντως είναι ότι… άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ άπαντες προεξοφλούν και την πτώση της κυβέρνησης και την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

http://www.kentrinews.gr/