Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αλαβάνος: «Πείτε όχι στη Μέρκελ και θα µας παρακαλάει!»

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα με τίτλο «Πείτε όχι στη Μέρκελ και θα µας παρακαλάει!» ο επικεφαλής του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης, Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζει την έξοδο από την ευρωζώνη, μια “συνάντηση των
δυνάμεων της Αριστεράς, χωρίς εξαιρέσεις.

Ο Αλέκος Αλαβάνος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του τη βεβαιότητα του ότι «αν μια λαϊκή κυβέρνηση, έλεγε “δεν θέλω την έκτη δόση σας” σε λίγες ώρες θα έφτανε η Μέρκελ στο “Ελ. Βενιζέλος” να μας παρακαλάει να την πάρουμε».

Στην ολοσέλιδη συνέντευξη του ο επικεφαλής του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης, δηλώνει ακόμη ότι αν και εκτός κοινοβουλευτικού πεδίου αυτή την περίοδο, δεν νοσταλγεί καθόλου τη Βουλή.

Απαντά σε σε όσους τον ρωτούν αν έχει µετανιώσει που βρίσκεται εκτός «Στη Βουλή της ντροπής; Οχι!» και δηλώνει δηλώνει υπέρµαχος µιας «συνάντησης των δυνάµεων της Αριστεράς χωρίς εξαιρέσεις», µε «συλλογική ηγεσία», στη βάση ενός «µαχητικού προγράµµατος» το οποίο θα περιλαµβάνει την παύση πληρωµών, την έξοδο από την ευρωζώνη, τις εθνικοποιήσεις και τον σχεδιασµό. Τονίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί «και να πάρει οικειοθελώς τον δρόµο για το δικαστήριο του λαού και της Ιστορίας» προειδοποιώντας πως «έτσι κι αλλιώς δεν είναι πολύς ο χρόνος της».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=318583