Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Νέα είσοδος Νάουσας: Ξεκίνημα με προβλήματα


08-10-2011-1
Με προβλήματα και με το φόβο σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων ξεκίνησε η λειτουργία της νέας εισόδου της Νάουσας στη θέση «Βάντος» από το απόγευμα της Πέμπτης. Δυστυχώς, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα και η «Μ» σε παλαιότερα ρεπορτάζ της, αλλά και σε σχόλια, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Το μεσημέρι
της Παρασκευής δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό «κομφούζιο», καθώς αρκετοί οδηγοί, παραβίασαν τις νέες σημάνσεις, κάνοντας του κεφαλιού τους, με συνέπεια να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, απουσία τόσο της Τροχαίας όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας Νάουσας.
Παρανομίες από… συνήθεια
Συγκεκριμένα, άλλοι κατέβαιναν - από συνήθεια - το κομμάτι μπροστά από την πανεπιστημιακή σχολή και στη συνέχεια αναγκάζονταν, πέφτοντας πάνω στα ανερχόμενα οχήματα, να στρίψουν επί τόπου και να φύγουν προς Κοπανό.
Στο σημείο εισόδου στο νέο κλάδο, στην άνοδο προς Νάουσα, κάποιος παραβίασε τα σήματα και ανέβηκε. Στο Φόρο, είχε σταθμεύσει ένα φορτηγό. Τα εισερχόμενα (από πανεπιστήμιο) οχήματα έμπαιναν στο αντίθετο ρεύμα για να το παρακάμψουν.
Ταυτόχρονα, στο ίδιο ρεύμα εισέρχονταν και από τον άλλο νέο κλάδο (από ΔΕΥΑΝ). Δυστυχώς, δεν είδαμε πουθενά την Τροχαία παρά μόνο ένα τεχνικό, συνεργείο της Περιφέρειας.
08-10-2011-11«Να είναι προσεκτικοί οι οδηγοί»
Επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και του θέσαμε τα προβλήματα που προέκυψαν. Μας είπε πως ο δρόμος θα παραδοθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα, πως έχουν γίνει οι περισσότερες διαγραμμίσεις και πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες της Νάουσας και όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον δρόμο πως κάποια πράγματα αλλάζουν. Όσοι δεν σέβονται τις σημάνσεις είναι παράνομοι. Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί. Θα επικοινωνήσω με τον Διοικητή της Τροχαίας έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να βρίσκεται εκεί για να μην υπάρξουν προβλήματα», μας είπε.
«Σαφώς υπάρχουν προβλήματα»
Επικοινωνήσαμε και με τον Δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό θέτοντάς του τα προβλήματα που ενέκυψαν. Μας είπε πως ο Δήμος Νάουσας και οι τεχνικές του υπηρεσίες έχουν ήδη επισημάνει εδώ και καιρό τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα στη νέα είσοδο. «Ο δρόμος είναι της Αντιπεριφέρειας και πρέπει να διορθώσει όλα αυτά τα σημεία που έχουμε επισημάνει. Θεωρώ βέβαια πως είναι οι πρώτες ημέρες και ίσως η κατάσταση διορθωθεί όταν και οι ίδιοι οι οδηγοί συνειδητοποιήσουν τις νέες ρυθμίσεις».
Το έργο
Θυμίζουμε πως το έργο ήταν έτοιμο εδώ και πάρα πολύ καιρό και είχε ξεκινήσει επί Νομαρχίας Γιάννη Σπάρτση. Η είσοδος πλέον της Νάουσας αλλάζει, καθώς γίνεται από το δρόμο όπου βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Τμήμα, ενώ η παλαιά είσοδος είναι πλέον μόνο για την έξοδο από την πόλη (κάθοδος). Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή του Φόρου, στο σημείο όπου συναντιούνται όλα τα αυτοκίνητα μόλις εισέρχονται στη Νάουσα, ενώ επίσης δεν έχει διευκρινιστεί με ποιόν τρόπο θα χρησιμοποιείται ο νέος δρόμος (εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ), δηλαδή αν θα επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως χρειάζεται σηματοδότηση στον παράπλευρο δρόμο που οδηγεί προς τον Κοπανό και τη Σχολή Αριστοτέλους.