Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα ενωμένη ποτέ νικημένη!

Ελλάδα ενωμένη ποτέ νικημένη!
Του ΜΙΧΑΛΗ Κ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια εποχή που η Ελλάδα ζει τις πιο δύσκολες εποχές της σύγχρονης ιστορίας, καλά που υπάρχουν τέτοιες στιγμές για να μας κάνουν να χαμογελάμε...

Τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος τα κατάφεραν περίφημα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας του κόσμου
(σ.σ. κι όχι τους 100 ανεγκέφαλους που θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο ξεκίνημα) επικράτησαν της Κροατίας με 2-0 και βρίσκονταί... έναν βαθμό από το Euro!

Τι έχει η εθνική τα τελευταία χρόνια και δηλώνει «παρών» σ' όλες τις μεγάλες διοργανώσεις... Είναι οικογένεια! Είναι ενωμένη και τα όποια προβλήματα τα αντιμετωπίζει «οικογενειακά». Ο τρόπος που πανηγύρισε ο Φάνης Γκέκας με τους συμπαίκτες του, ο τρόπος που άπαντες γιόρτασαν τον θρίαμβο, τα λέει όλα...

Βλέποντας κάποιος την εξέλιξη του 2-0 της Ελλάδας επί της Κροατίας, κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη φράση «στο ίδιο έργο θεατές» για να την περιγράψει. Από τη στιγμή, όμως, που αυτό το «έργο» έχει πάντα ως «happy end» την πρόκριση στην τελική φάση, μιας μεγάλης διοργάνωσης, ποιος νοιάζεται αν είναι το ίδιο.

Μια Ελλάδα, λοιπόν, που σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν εντυπωσίασε, συνέχισε και στη «μετά Ρεχάγκελ» εποχή, να κάνει αυτό ακριβώς που έκανε και στη... Ρεχάγκελ. Να κυνηγάει την ουσία, αφήνοντας στην άκρη το θέαμα και από τη στιγμή που στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα, να αισθάνεται ότι η αποστολή επετεύχθη και μάλιστα στο έπακρο.

Δύο σέντρες του Καραγκούνη, λοιπόν, στο 70' και στο 79' έγραψαν το... ξεκίνημα της ιστορίας στην αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στην πρώτη, ο Σαμαράς πήρε το ριμπάουντ από προσωρινή απόκρουση των αμυντικών και με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στη δεύτερη ο Γκέκας πήδηξε ψηλότερα απ' όλους στο κόρνερ και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα που, ουσιαστικά, στέλνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για το EURO που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Τι χρειαζόμαστε; Εναν βαθμό στον αγώνα της Τρίτης με την αδιάφορη Γεωργία στη Τιφλίδα για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση και μαζί την πρόκριση...

Η εθνική ήταν μαεστρικά στημένη στο χορτάρι... Μέχρι το 70' προστάτευσε τα νώτα της, «κοίμισε» τους Κροάτες και την κατάλληλη στιγμή «χτύπησε»! Σε δύο φάσεις που της δόθηκαν οι ευκαιρίες έκανε αυτό που έπρεπε και έστειλε στα ουράνια τους 25.000 Ελληνες που κατέκλυσαν το «Καραϊσκάκης» και στήριξαν την εθνική με όλο τους το «είναι».

ΣΚΟΡΕΡ: 70' Σαμαράς, 77' Γκέκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Καραγκούνης, 45'+5 Ζαραδούκας, 60' Τζόρβας, 65' Σαμαράς, 80' Αβραάμ Παπαδόπουλος - 45'+2 Εντουάρντο, 60' Γέλαβιτς, 77' Κάλινιτς, 90'+1 Λοβρέν.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης (44' Βύντρα), Ζαραδούκας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (62' Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λοβρέν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόγεβιτς, Γέλαβιτς (62' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς).

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10490&subid=2&pubid=128803843