Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Φοιτητές εισέβαλαν στο στούντιο της ΝΕΤ (video)



Διεκόπη στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Προκόπη Δούκα την Κυριακή το βράδυ, όταν
ομάδα περίπου 20 φοιτητών εισέβαλε στο studio.

Οι φοιτητές προέβησαν σε αυτή την κίνηση, διότι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της παιδείας, ενώ ζήτησαν βήμα, για να μπορέσουν να μιλήσουν δημόσια, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο ότι ο αγώνας τους δεν έχει καλυφθεί, όπως θα έπρεπε, από τα δελτία ειδήσεων.



  Δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αναπτύχθηκαν σε μικρή απόσταση από την είσοδο της ΕΡΤ, ενώ αργότερα έφτασε στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος συνομίλησε με τους φοιτητές που παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του κτηρίου.





Έξω από το ραδιομέγαρο συγκεντρώθηκαν ακόμη 50 φοιτητές που φώναξαν συνθήματα.


Παρ' όλα αυτά, περίπου 80 άτομα παραμένουν έξω από το ραδιομέγαρο, περιμένοντας τη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή τους να μεταδοθεί στο μεταμεσονύχτιο δελτίο ειδήσεων.

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απόψε ομάδα φοιτητών διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, ζητώντας την προβολή αιτημάτων της. Η ΕΡΤ Α.Ε σέβεται όλες τις απόψεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των άλλων κοινωνικών ομάδων και προβάλλει τις θέσεις τους μέσα από τα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Ωστόσο, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ενέργειες οι οποίες στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση.

Πάντως, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ΕΡΤ θα προβάλλει τις απόψεις όλων των πλευρών».


Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης
Ρεπόρταζ: Σωτήρης Σκουλούδης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=386784&cid=4