Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Όλες οι αξίες δεν μετριούνται με χρήμα...


γράφει  ο  Αγγελος  Αγγελίδης
Αιγίνιο

 συγγνώμη  αλλά....

θα είναι πολύ αφελείς και άσκεφτοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ αν σκύψουν το κεφάλι και
από ύψος ημίθεων, ως θνητά ανθρωπάκια τρέξουν να προσκυνήσουν αυτή την ακραία, επιπόλαια και πέρα για πέρα επικίνδυνη απόφαση και εντολή.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ έτρεξαν, κόπιασαν, ίδρωσαν, μάτωσαν, στερήθηκαν, θυσίασαν, συγκίνησαν τον Ελληνισμό, μπήκαν στη καρδιά του Ελληνα, χειροκροτήθηκαν απ΄ όλο τον κόσμο, σήκωσαν βάρη και σήκωσαν και έφεραν στους ώμους τους την πιο βαριά ευθύνη της διατήρησης του Αρχαίου Ελληνισμού και του Παγκόσμιου Αθλητικού Ιδεώδους.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι ξεπερασμένων συγκρίσεων και πλέον είναι παγκόσμια σύμβολα. Είναι υπεράνω κάθε θνητής και τετριμμένης συνήθειας και ανάγκης. Θα είναι τραγικό λάθος να υποβαθμίσουν τον προσωπικό τους άθλο αλλά μαζί και την Ελληνική Δοξασμένη Ιδέα υποταγμένοι σε αποφάσεις που επιβάλλονται κατά βάση από ξένα κέντρα, που πέρα από τους φαινομενικούς στόχους πιθανόν να εξυπηρετούν μεθοδευμένα και καμουφλαρισμένα και την πλήρη υποταγή της Ελληνικής Ψυχής.

Η Ελλάδα έχει ανθρώπους να δουλέψουν, να φορολογηθούν, να προσφέρουν.
Σήμερα η Ελλάδα Πατρίδα έχει ανάγκη μόνο από Ηρωες.

Κι αν δεν αλλάξει αυτή η πρόχειρη και εν θερμώ απόφαση θα ήταν προτιμότερο να αποποιηθούν τον τίτλο του Ολυμπιονίκη παρά να τον βεβηλώσουν υποταγμένοι και σέρνοντάς τον σε γραφεία και διαδρόμους χτυπώντας την υπηρεσιακή κάρτα. Ο άθλος του Ολυμπιονίκη δεν έχει ωράριο 8.00 με 15.00.

ΥΓ:  φανταστείτε τον Πύρρο Δήμα σαν αξιωματικό να κάνει έφοδο στις σκοπιές και να του φωνάζουν οι φαντάροι ¨αλτ. τι συ;¨.
         εκτός κι αν οι επιτελείς δεν θα το φτάσουν ως εκεί.  τότε γιατί τόση υποκρισία;