Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα μισθό καταθέτουν οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ Δημοσίου



Την καταβολή ενός μισθού υπέρ του ελληνικού δημοσίου ανακοίνωσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν υποχρεούνται να ενταχθούν στα νέα μέτρα, καθώς μισθοδοτούνται από την Ε.Ε . Επίσης, ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, πρότεινε στην κυβέρνηση την περικοπή δύο αντί ενός μισθού για τους
αιρετούς όχι μόνο τους νυν αλλά και τους συνταξιούχους. Αυτές ήταν οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών στη ΔΕΘ ότι περικόπτεται ένας μισθός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων.
Αναλυτικότερα:
Σε ανακοίνωσή τους οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ αναφέρουν:
«Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του χρέους της χώρας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που λαμβάνουν μισθό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή ενός μηνιαίου μισθού υπέρ των προσπαθειών που γίνονται για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Τα ποσά θα καταβληθούν σε ειδικό λογαριασμό με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο». Σημειώνεται ότι οι ευρωβουλευτές δεν μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την Ε.Ε
Ακολούθησε η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ:

«Σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες περιόδους για την Ελλάδα οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε στις θυσίες του ελληνικού λαού για τη διάσωση της χώρας κάνοντας πράξη τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αυτονόητο ότι όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα πρέπει να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να καταβάλουν από έναν μηνιαίο μισθό».

«Όχι μόνο ένας, αλλά δύο μισθοί να περικοπούν. Αυτό θεωρώ ότι θα ήταν το σωστότερο. Και στην περικοπή των δύο μισθών να ενταχθούν επίσης οι συνταξιούχοι βουλευτές και οι συνταξιούχοι δήμαρχοι και νομάρχες», πρότεινε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

http://www.eklogika.gr/news/6009