Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τα «ρέστα» του παίζει ο Βενιζέλος

Μπορεί τα  οικονομικά να μην είναι το δυνατότερο σημείο του, στα πολιτικά όμως θεωρεί εαυτόν  ικανό για  συνεννοήσεις  πάνω και  κάτω από το τραπέζι .  
Με τέτοια ψυχολογία  μετέβη στη Συγγρού ο Βενιζέλος  και
ενημέρωσε τον Σαμαρά, μόνο που δεν λέει να εννοήσει, όπως λένε στη Συγγρού,  ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν πρόκειται να του δώσει καμία ευκαιρία να ορθώσει … πολιτικό  ανάστημα.
«Ότι έχει να πει, θα το πει απευθείας με τον Παπανδρέου όπως συνέβη και όταν  ήλθε εδώ η Διαμαντοπούλου» αναφέρουν στελέχη της Συγγρού.
Από αυτή την  άποψη  ο  αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης που παίζει από τα τελευταία του χαρτιά ζητώντας συναίνεση για την οικονομία , είναι πολύ πιθανό να εκτεθεί χειρότερα καθώς ο Σαμαράς δεν αστειεύεται με την Οικονομία και καλό είναι να του μίλησε ανοιχτά για τις παρασκηνιακές επαφές  με τους Ευρωπαίους παρά να προσπάθησε να του κρύψει     πράγματα.
Άλλωστε ο πρόεδρος της Ν.Δ.  βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες   λόγω και των προσωπικών σχέσεων που διατηρεί με τους  αξιωματούχους της Ε.Ε.
Ζήτησε συναίνεση για την οικονομία

«Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση και κοινό πεδίο δράσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε για περίπου μία ώρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τις αποκρατικοποιήσεις, τις εγγυήσεις που ζητά η Φιλανδία, το εργασιακό καθεστώς, το ενιαίο μισθολόγιο και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Σχετικά με το θέμα της πολιτικής συναίνεσης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «υπάρχουν πάντα γόνιμα πεδία σύγκλισης απόψεων» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε μία ειλικρινή συνεργασία με την αντιπολίτευση.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μεσοπρόθεσμου, ζητώντας παράταση του χρονικού ορίου εφαρμογής του.