Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Δήλωση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη για την αναστολή των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί


Μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) για αναστολή των κινητοποιήσεων, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Χαίρομαι γιατί δικαιώθηκαν οι θέσεις μας, οι φίλοι μας οι ταξιτζήδες άκουσαν τις προτροπές μας, έκαναν ένα βήμα πίσω και η κοινωνία ανακουφίστηκε. Τις προηγούμενες μέρες η Περιφέρειά μας στην Κεντρική Μακεδονία έδωσε τη δική της μάχη για να βρεθεί λύση.
Καλούνται πλέον όλες οι πλευρές να λάβουν σοβαρά υπόψη το συμφέρον της χώρας γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο μόνος που την πληρώνει είναι ο λαός και ο τόπος.
Ήταν σωτήρια η χθεσινή παρέμβαση των Περιφερειαρχών που κατάφεραν ότι δεν κατάφερε ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση. Αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης είναι πιο κοντά στον κόσμο, κατανοούν τους προβληματισμούς και μπορούν να δώσουν λύσεις, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος Υπουργός, ο κ. Ραγκούσης, και η ίδια κυβέρνηση, εγκατέλειψαν τον Καλλικράτη δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη διοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες –και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Καιρός λοιπόν να δώσουν στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας τη σημασία που του αξίζει.
Από κει και πέρα, είναι αυτονόητο ότι θα εφαρμόσουμε το νόμο, πάντα βέβαια σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών, με την Πολιτεία, με τη Δικαιοσύνη, με την Ομοσπονδία των TAXI. Επίσης, ομόφωνα αποφασίσαμε στην ένωση Περιφερειαρχών να μην προχωρήσουμε στην έκδοση καμίας νέας άδειας ταξί, εάν δεν κατατεθεί ο νόμος που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών για την απελευθέρωση του επαγγέλματος αλλά με συγκεκριμένους κανόνες.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ομαλότητα, για την κοινωνία, για την Ελλάδα, μαζί με τους συναδέλφους μας Περιφερειάρχες. Εύχομαι να το κάνει και η κυβέρνηση που φέρει και τη βασική ευθύνη για την τεράστια ζημία που υπέστη η χώρα στον τουρισμό, στην οικονομία, στη διεθνή της εικόνα».