Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Συνολικά 1.998 άτομα τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη


Σε 1.998 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότερες συλλήψεις (161) έγιναν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα που διέπραξαν ληστείες, 121 για κλοπές και διαρρήξεις, 16 για κλοπές οχημάτων, 57 για απάτες - πλαστογραφίες και 40 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εξιχνιάσθηκαν δύο ανθρωποκτονίες, 15 ληστείες, 133 υποθέσεις που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών, 181 κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και άλλους χώρους, 19 κλοπές οχημάτων - δικύκλων, 16 απάτες - πλαστογραφίες, τρεις εκβιάσεις, πέντε περιπτώσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων και 11 παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οι κυριότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές τον περασμένο μήνα ήταν η εξιχνίαση της δολοφονίας ηλικιωμένου ζευγαριού στη Βέροια και η εξάρθρωση συμμορίας που έστησε εικονική επιχείρηση και εξαπάτησε δεκάδες επιχειρήσεις με ακάλυπτες επιταγές, καθώς και η εξάρθρωση οργανωμένων συμμοριών που λεηλατούσαν διαμερίσματα.