Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ξεκινάει το... μικρό Mundial (Copa America 2011)



ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΛΛΟΥ & ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ


Τα ξημερώματα ξεκινάει η γιορτή του ποδοσφαίρου στην Λατινική Αμερική με την διεξαγωγή του «Copa America 2011» που θα λάβει χώρα σε οκτώ γήπεδα της Αργεντινής.

Λίγες μέρες μετά τον υποβιβασμό ενός εκ των πλέον ιστορικών
σωματείων παγκοσμίως (αυτόν της Ρίβερ Πλέιτ), οι δώδεκα «μονομάχοι» θα διεκδικήσουν το 43ο τρόπαιο των εθνικών ομάδων, που γίνεται υπό την αιγίδα της CONMEBOL (Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής).
Στην κλήρωση που έγινε στην Λα Πλάτα (ανατολικό προάστιο της Αργεντινής) στις 11 Νοεμβρίου του 2010, μαζί με την Βραζιλία που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της και την Αργεντινή που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση μπήκαν και οι: Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Μεξικό, Παραγουάη, Περού, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.
Πρωταγωνιστές της διοργάνωσης; Αναμφίβολα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Λιονέλ Μέσι. Το «βάρος» της ανεύρεσης του «νέου Μαραντόνα» που θα οδηγήσει σε δρόμους δόξας την «αλμπισελέστε» έχει… κάτσει ή μάλλον κατακάτσει στους ώμους του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, που αρκετές φορές δεν έχει μπορέσει ν' αποδώσει τ' αναμενόμενα με την φανέλα της πατρίδας του. Έτσι μοιραία δεν έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σε κάποια διοργάνωση εθνικού χαρακτήρα. Αυτή θα είναι η αρχή; Θα δείξει. Πάντως ο Σέρχιο Μπαπτίστα (εθνικός εκλέκτορας της Αργεντινής) θα πρέπει ν' απαλλάξει από το άγχος και τις ευθύνες τον 24χρονο σούπερ σταρ.
Ο επόμενος που σίγουρα θα περιμένουμε να δούμε πολλά είναι ο Νεϊμάρ. Το πιο hot ταλέντο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και η μεγάλη ελπίδα της «σελεσάο» για την επιστροφή στις διακρίσεις. Άραγε είναι δικαιολογημένος ο θόρυβος γύρω από το όνομα του; Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αν και μόλις 19 ετών ο επιθετικός της Σάντος αποτελεί εισήγηση του Ρονάλντο στην Ρεάλ Μαδρίτης, «πουλέν» του Πελέ και… πόθος των Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.
Και μπορεί Βραζιλία και Αργεντινή να περιμένουν από τους «μεσσίες» τους την παραπάνω βοήθεια, όμως η Ουρουγουάη τιμάει το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει». Ντιέγκο Φορλάν, Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες αποτελούν την επιθετική τριανδρία των «τσελέστε» που μετά από την 4ηθέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στην Νότιο Αφρική σκοπεύουν να κατακτήσουν την κορυφή της Νότιας Αμερικής.
Τώρα όσον αφορά τα γήπεδα η διοργάνωση θα ξεκινήσει από την Λα Πλάτα, όπου εκεί η οικοδέσποινα Αργεντινή θ' αντιμετωπίσει για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου την Βολιβία, ενώ ο μεγάλοςτελικός θα γίνει στο «Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti».Βέβαια το θέμα είναι κατά πόσο θα είναι έτοιμο το γήπεδο που αποτελεί την έδρα της Ρίβερ Πλέιτ και μετά τον υποβιβασμό της, οι οπαδοί των «εκατομμυριούχων» δεν… άφησαν τίποτα όρθιο.
Τα 8 γήπεδα του Copa America:
Πόλη
Γήπεδο
Χωρητικότητα
Μπουένος Άιρες
«Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti»
57.921
Κόρδοβα
«Estadio Mario Alberto Kempes»
55.144
Χουχούι
«Estadio 23 de Agosto»
23.000
Λα Πλάτα
«Estadio Ciudad de La Plata»
53.000
Μεντόζα
Estadio Malvinas Argentinas
40.268
Σάλτα
«Estadio Padre Ernesto Martearena»
20.408
Σαν Χουάν
«Estadio del Bicentenario»
25.000
Σάντα Φε
«Estadio Brigadier General Estanislao López»
47.000

1ος Όμιλος
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το μεγάλο στοίχημα του Μέσι
Το ότι διαθέτει μαζί με την Ισπανία και τους Βραζιλία τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι γνωστό. Όμως τα τελευταία 18 χρόνια η Αργεντινή παραμένει χωρίς τίτλο και κάθε τι άλλο παρά η κατάκτηση της διοργάνωσης που φιλοξενεί στα γήπεδα της θα είναι αποτυχία. Μπορεί η «αλμπισελέστε» να προβάλει ως το μεγάλο φαβορί καθώς θα έχει την ένθερμη συμπαράσταση των οπαδών της, ωστόσο αυτό μπορεί και να της γυρίσει μπούμερανγκ μιας και οι οπαδοί της «αλμπισελέστε» απαιτούν να δουν μια «κούπα» , περιμένουν επιτέλους τον Λίο Μέσι να κάνει εμφανίσεις με το εθνόσημο ανάλογες με αυτές στην Μπαρτσελόνα και σε καμία περίπτωση δεν θα «καταπιούν» εύκολα μια τρίτη σερί ήττα στον τελικό από την αιώνια αντίπαλο Βραζιλία, ειδικά μέσα στο σπίτι τους.
Οι παράγοντες αυτοί είναι πιθανό να γεμίσουν με άγχος τον Σέρχιο Μπατίστα και τους παίκτες του. Λογικά η Αργεντινή θα κάνει «περίπατο» στην φάση των ομίλων όπου μάλιστα θα δώσει και τα τρία παιχνίδια της εκτός Μπουένος Αϊρες (Λα Πλάτα, Σάντα Φε και Κόρδοβα) αλλά από κει και πέρα θα φανεί εάν αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει στη κατάκτηση του 15ου Κόπα Αμέρικα που θα την φέρει μόνη πρώτη στην λίστα με τα περισσότερα Κύπελλα.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Καρίζο
27
Ρίβερ Πλέιτ
Αντούχαρ
27
Κατάνια
Ρομέρο
24
Αλκμααρ
Γκαράι
24
Ρεάλ
Ζαμπαλέτα
26
Μάντσεστερ Σίτι
Μπουρντίσο
30
Ρόμα
Μιλίτο
30
Μπαρτσελόνα
Ζανέτι
37
Ιντερ
Παρέχα
27
Σπαρτάκ Μόσχας
Ρόχο
21
Σπαρτάκ Μόσχας
Καμπιάσο
30
Ιντερ
Ντι Μαρία
23
Ρεάλ
Μασεράνο
27
Μπαρτσελόνα
Μπίλια
25
Αντερλεχτ
Παστόρε
22
Παλέρμο
Μπανέγα
23
Βαλένθια
Γκάγο
25
Ρεάλ
Ιγκουαϊν
23
Ρεάλ
Μέσι
24
Μπαρτσελόνα
Τέβες
27
Μάντσεστερ Σίτι
Αγουέρο
23
Ατλέτικο Μαδρίτης
Λαβέτσι
26
Νάπολι
Μιλίτο
32
Ιντερ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Το «βάρος» σε Γκουαρίν και Φαλκάο
Οι ημέρες που η Κολομβία ήταν υπολογίσιμη δύναμη στη Νότια Αμερική με παίκτες όπως οι Βαλντεράμα, Ασπρίγια και Ρινκόν έχουν περάσει εδώ και πολλά χρόνια και οι «καφετέρος» είχαν καθοδική πορεία από το 2001 και έπειτα όταν κατέκτησαν το μοναδικό τους Κόπα Αμέρικα στην χώρα τους. Όμως μια νέα «φουρνιά» πολλά υποσχόμενων παικτών θα προσπαθήσει να την ξαναβάλει στο «χάρτη».
Πρώτοι και καλύτεροι οι Ρανταμέλ Φαλκάο και Φρέντι Γκουαρίν που κατέκτησαν την περασμένη σεζόν το τρεμπλ με την Πόρτο. Ο πρώτος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του UEFA Cup/ Europa League και ο Αντρέ Βίλας Μπόας θέλει να τον πάρει μαζί του στην Τσέλσι ενώ ο δεύτερος θα είναι ο βασικός δημιουργός των Κολομβιανών στη μεσαία γραμμή. Μαζί τους και ο Κάρλος Σάντσες για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός με πολλές ελπίδες απόκτησης του. Στον πάγκο τους θα κάθεται ο έμπειρος Ερνάν Ντάριο Γκόμες που το 1998 είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ της Γαλλίας και τέσσερα χρόνια αργότερα το Εκουαδόρ σε αυτό της Ιαπωνίας/Νότιας Κορέας.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Οσπίνα
22
Ρόμα
Μαρτίνες
28
Ονσε Κάλδας
Καστίγιο
33
Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν
Γέπες
35
Μίλαν
Ζαπάτα
24
Λίβερπουλ
Μοσκέρα
30
Αμέρικα
Αντσίκο
27
Πατσούκα
Αρμέρο
24
Ουντινέζε
Περέα
32
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ζουνίγα
25
Νάπολι
Βαλένσια
25
Τζούνιορ
Κουαδράδο
23
Ουντινέζε
Γκουαρίν
24
Πόρτο
Αγκίλαρ
26
Ερκουλες
Σάντσες
25
Βαλενσιέν
Σότο
30
Μάιντς
Μπολίβαρ
26
Ντεπόρτες Τολίμα
Φαλκάο
25
Πόρτο
Μορένο
25
Τιχουάνα
Ρονταγέγκα
25
Γουίγκαν
Ράμος
23
Χέρτα Βερολίνου
Μαρτίνες
24
Τσιάπας
Γκουτιέρες
26
Ρασίνγκ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Στην σκιά του αδικοχαμένου Μάρσαλ
Οι μνήμες από τον τραγικό θάνατο του Ντένις Μάρσαλ σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα είναι ακόμα νωπές στους Κοσταρικανούς καθώς ο 25χρόνος αμυντικός σκοτώθηκε μόλις πέντε μέρες μετά τον προημιτελικό του Gold Cup κόντρα στην Ονδιούρα τον οποίο και οι «τίκος» έχασαν στα πέναλτι στα τέλη του Ιούνη. Η Κόστα Ρίκα λαμβάνει μέρος στο Κόπα Αμέρικα ως καλεσμένη όπως και το Μέξικο ενώ η συμμετοχή της πρόεκυψε ύστερα από την απόφαση της Ιαπωνίας να μην ταξιδέψει τελικά στην Αργεντινή.
Πέρα από τον χαμό του Μάρσαλ, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας δεν είναι καλό ούτε για τον Ρικάρδο Λα Βόλπε. Ο 59χρόνος Αργεντινός προπονητής καλείται να διασκεδάσει στην πατρίδα του τις μέτριες εντυπώσεις που άφησε η Κόστα Ρίκα στο Gold Cup αλλά στην διάθεσή του θα έχει με λίγες εξαιρέσεις τους παίκτες της ομάδας Under-23 που φυσικά είναι άπειροι να ανταπεξέλθουν στο βάρος της τρίτης σημαντικότερης διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων στον κόσμο. Συνεπώς ο Λα Βόλπε ρισκάρει, με την ελπίδα να του «βγουν» κάποιοι παίκτες εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ.
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Αλβαρες
21
Μπελέν Σίλιο
Καρβαχάλ
21
Σαν Κάρλος
Μορέιρα
21
Ερεδιάνο
Κάλβο
18
Σαν Χασίντο Κόλετζ
Ακόστα
27
Αλαχουελένσε
Σαλβατιέρα
21
Αλαχουελένσε
Μόρα
27
Σαπρίσα
Λεάλ
22
Πουνταρένας
Ντουάρτε
22
Σαπρίσα
Φαχάρδο
21
Σάντος ντε Γκουαπίλες
Καρτχενς
22
Αλαχουελένσε
Μιγκέλ Βάλε
22
Αλαχουελένσε
Κουμπέρο
24
Ερεδιάνο
Γκεβάρα
22
Αλαχουελένσε
Μπρένες
27
Καρταχινές
Ελιζόντο
23
Σαπρίσα
Κάστρο
20
Σαπρίσα
Μαδριγάλ
22
Σέρο Πορτένι
Κάμπελ
19
Σαπρίσα
Μαρτίνες
21
Σαπρίσα
ΒΟΛΙΒΙΑ
Ο πιο αδύναμος κρίκος
Η εθνική ομάδα της φτωχότερης χώρας στη Νότια Αμερική έχει να επιδείξει λίγες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και αυτές μόνο εντός συνόρων. Συνεπικουρούμενη από τα υψόμετρο των 3.500 μέτρων, το 1997 έφτασε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα ενώ πριν από δύο χρόνια νίκησε στη Λα Παζ Βραζιλία και Αργεντινή. Μάλιστα το 6-1 επί της «αλμπισελέστε» του Μαραντόνα στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ «ήχησε» σε όλο τον κόσμο!
Οι «πράσινοι» είναι στα χαρτιά η πιο αδύναμη από τις 10 ομάδες της Νοτίου Αμερικής και θα εστιάσουν την προσοχή τους στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Το ματς αυτό θα γίνει στην πόλη Χουχούι που απέχει μόλις λίγες ώρες δρόμο από τα σύνορα με την Αργεντινή και λογικά θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό Βολιβιανών φιλάθλων. Εφόσον το κερδίσει, η ομάδα του Γκουστάβο Κιντέρος ενδεχομένως να έχει ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση… Από το ρόστερ της Βολιβίας ξεχωρίζουμε τον Ρονάλντο Γκαρσία που αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια με την φανέλα του Αρη και τον Μαρσέλο Μορένο, τον ταλαντούχο αλλά αναξιόπιστο στράικερ της Σαχτάρ Ντονιέτσκ.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Αρίας
29
Μακάμπι Νετανιά
Γκαλάρζα
35
Μπλούμινγκ
Βακά
32
Δε Στρόνγκεστ
Αλβαρες
33
Μπολίβαρ
Αμαδόρ
29
Νασιονάλ Ποτοσί
Γκουτιέρες
26
Οριέντε Πετρολέρο
Ογιος
30
Οριέντε Πετρολέρο
Ράλδες
30
Κολόν
Ριβέρο
31
Μπολίβαρ
Κάμπος
23
Οριέντε Πετρολέρο
Καρντόζο
21
Μπολίβαρ
Τσάβες
25
Μπλούμινγκ
Φλόρες
32
Μπολίβαρ
Γκαρσία
30
Μπολίβαρ
Ερμόζα
25
Ναβάλ
Ρόμπλες
33
Αουρόρα
Βάκα
28
Οριέντε Πετρολέρο
Σαουσέδο
25
Οριέντε Πετρολέρο
Αρσε
26
Οριέντε Πετρολέρο
Μορένο
24
Σαχτάρ Ντονιέτσκ
Πεδριέλ
24
Σίβασπορ
Πένια
22
Οριέντε Πετρολέρο

2ος Όμιλος
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Εποχή Νεϊμάρ και... εμπειρία
Ξεκάθαρο φαβορί για την κορυφή του δεύτερου ομίλου είναι σίγουρα η Βραζιλία. Τα «καναρίνια» χωρίς τους Κακά, Ροναλντίνιο και αποτελούμενοι από μία νεανική ομάδα θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τα σκήπτρα τους. Η αποστολή του Μάνο Μενέζες αποτελείται από παίκτες που έκαναν εξαιρετική χρονιά με τις ομάδες τους (Ντάνι Άλβες με Μπαρτσελόνα, Τιάγκο Σίλβα με Μίλαν, Ρομπίνιο με Μίλαν, Σάντρο με Τότεναμ) και τον Νεϊμάρ που για πρώτη φορά συμμετέχει σε μεγάλη διοργάνωση με την «pentacampeao» και καλείται ν' αποδείξει ότι δεν γίνεται άδικα τόσος ντόρος γύρω από το όνομα του. Άλλωστε ο «μικρός» έρχεται από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες πανηγύρισε την κατάκτηση του Copa Libertadores με την Σάντος και περιμένει την Ρεάλ Μαδρίτης να του δείξει τον δρόμο για την Ευρώπη.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Ζούλιο Σέζαρ
31
Ίντερ
Ντάνι Άλβες
28
Μπαρτσελόνα
Λούσιο
33
Ίντερ
Τιάγκο Σίλβα
26
Μίλαν
Λούκας
24
Λίβερπουλ
Αντρέ Σάντος
28
Φενέρμπαχτσε
Ρομπίνιο
27
Μίλαν
Ραμίρες
24
Τσέλσι
Πάτο
21
Μίλαν
Γκάνσο
21
Σάντος
Νεϊμάρ
19
Σάντος
Βίκτορ
28
Γκρέμιο
Μαϊκόν
29
Ίντερ
Λουιζάο
30
Μπενφίκα
Σάντρο
22
Τότεναμ
Ελάνο
30
Σάντος
Ελίας
26
Ατλέτικο Μαδρίτης
Λούκας
18
Σάο Πάολο
Φρεντ
27
Φλουμινένσε
Ζάτσον
27
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αντριάνο
26
Μπαρτσελόνα
Τζέφερσον
27
Μποταφόγκο
Νταβίντ Λουίζ
24
Τσέλσι
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Όνειρο τα ημιτελικά
Το Εκουαδόρ θ' αγωνιστεί στο τουρνουά με όνειρο την πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς από το 1997 και έπειτα αποκλείεται συνεχώς από την φάση των ομίλων. Πάντως το έργο του Ρεϊνάλντο Ρουέδα προβλέπεται αν είναι αρκετά δύσκολο, αφού έχει πολλές και αξιόλογες λύσεις στα χέρια του θα προσπαθήσει να παρατάξει ένα αξιόμαχο σύνολο, καθώς το λογικά δύσκολα θα «σπάσει» η δυάδα της Βραζιλίας και της Παραγουάης. Η τελευταία καλή παρουσία της ομάδας του Αντόνιο Βαλένσια, ήταν το 1993 όταν και είχε καταλάβει την τέταρτη θέση.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Ελιζάγκα
39
Ντεπορτίβο Κίτο
Καϊσέδο
30
Κίτο
Εράζο
23
Νασιονάλ
Τσέκα
27
Ντεπορ. Κίτο
Μίντα
27
Ντεπορ. Κίτο
Νομπόα
26
Ρούμπιν Καζάν
Αρόγιο
24
Σαν Λουίζ
Μέντεζ
32
Έμελεκ
Καϊσέδο
22
Λεβάντε
Αγιόβι
32
Μοντερέι
Μπενίτεζ
25
Αμέρικα
Μπανγκέρα
25
Μπαρτσελόνα
Ρεάσκο
33
Κίτο
Καστίγιο
29
Πατσούκα
Κιρόζ
28
Έμελεκ
Βαλένσια
25
Μαν.Γιουνάιτεντ
Μοντάνιο
20
Γάνδη
Ναθαρένο
23
Μπαρτσελόνα
Αραούχο
32
Κίτο
Καλντερόν
24
Κίτο
Αχιλιέρ
26
Έμελεκ
Ντομίνγκεζ
24
Κίτο
Μίνα
28
Ιντεπετιέντε Σαν Τεράν
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Από τα φαβορί μαζί τους Βραζιλιάνους για την κορυφή και υποψήφια ακόμα και για την τετράδα η ομάδα της Παραγουάης, που παρουσιάζει και πάλι μία ανταγωνιστική ομάδα. Το «βάρος» της ομάδας αναμένεται να… πέσει πάνω στο επιθετικό δίδυμο, που απαρτίζεται από τον πρωταθλητή Γερμανίας, Λούκας Μπάριος και τον φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόκε Σάντα Κρουζ, ενώ απόν είναι ο Όσκαρ Καρντόζο της Μπενφίκα που δεν ήταν μέσα στις επιλογές του Χεράλδο Μαρτίνο.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Μπαρέτο
29
Σέρο Πορτένιο
Φερνάντεζ
23
Ρασίνγκ
Βιγιάρ
34
Βαγιαδολίδ
Αλκαράζ
28
Γουίγκαν
Κάσερες
25
Ρασίνγκ
Πάουλο Ντα Σίλβα
31
Σαραγόσα
Μαρέκος
31
Γκουαρανί
Πίρις
22
Σέρο Πορτένιο
Τόρες
29
Σαν Λορέντσο
Βερόν
32
Ουνιβερσιδάδ Νασιονάλ
Μπαρέτο
26
Αταλάντα
Κάσερες
26
Λιμπερτάδ
Ορτιγκόσα
26
Σαν Λορέντσο
Πέρες
22
Βιγιαρεάλ Β'
Ριβέρος
28
Σάντερλαντ
Σαντάνα
29
Καϊσέρισπορ
Βέρα
32
Κίτο
Ζεμπάλος
25
Ολίμπια
Μπάριος
26
Ντόρτμουντ
Εστιγκαρίμπια
23
Νιούλες Ολτν Μπόις
Μαρτίνεζ
25
Ατλάντε
Ρόκε Σάντα Κρουζ
29
Μάντσεστερ Σίτι
Νέλσον Βαλντέζ
27
Έρκουλες
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Καλή και η συμμετοή
Όταν σε 14 συμμετοχές σου σε διοργανώσεις Copa America έχεις…καταφέρει να κερδίσεις μόνο δύο φορές, τότε μοιραία δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Κάτι τέτοιος ισχύει και για την Βενεζουέλα. Περίπου στην ίδια μοίρα με το Εκουαδόρ, καθώς δεν δείχνει να μπορεί να «χτυπήσει» την Παραγουάη πόσο δε την Βραζιλία, που πάει για… μεγάλα πράγματα στο Copa America. Από την ομάδα των «βινοτίντο» σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία του «ευρωπαίου», Χουάν Αράνγκο.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Βέγκα
31
Καράκας
Μοράλες
32
Ντεπορτίβο Ανζόατεγκουι
Ερνάζντεζ
25
Μούρθια
Ρέι
36
Μινέρος ντε Γκουαγιάνα
Βιθκαρόντο
27
Ντεπορτίβο Ανζόατεγκουι
Σίτσερο
27
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάλες
22
Τβέντε
Περόζο
26
Μπογιάκα Τσίκο
Γρανάδος
24
Ρεάλ Εσπόρ
Ντι Τζιόρτζι
30
Ντεπορτίβο Ανζόατεγκουι
Ρινκόν
23
Αμβούργο
Γκονζάλεζ
29
Χιμνάσια λα Πλάτα
Σεΐχας
25
Σάντε Φε
Λουσένα
30
Καράκας
Αράνγκο
31
Γκλάντμπαχ
Ορόθκο
20
Βόλσφμπουργκ
Μέθα
25
Άτλας
Φεντόρ
25
Χετάφε
Μαλδονάδο
29
Ατλάντε
Μορένο
31
Σίβας
Ροντόν
21
Μάλαγα
Αριζμέντι
28
Ντεπορτίβο Ανζόατεγκουι
3ος Όμιλος
ΜΕΞΙΚΟ
Επενδύει στην νεοαλαία
Έχοντας «φρέσκια» την κατάκτηση του Gold Cup το Μεξικό θα μπορούσε να πήγαινε για μεγάλα πράγματα στο Copa America. Όμως δεν θα ήταν δυνατόν οι ίδιοι παίκτες να αγωνιστούν και σε δεύτερο τουρνουά, μετά από μία τόσο βαριά σεζόν. Έτσι το φιλοξενούμενο Μεξικό (η CONMEBOL προσκαλεί ομάδες ν' αγωνιστούν στο Copa America) θ' αγωνιστεί χωρίς τα μεγάλα της αστέρια, δηλαδή τους Ερνάντεζ «Τσιτσαρίτο», Σαλσίδο, Μαρκέζ, Οσόριο, Τοράδο, Μπαρέρα, Ντε Νίγκρις και Γκουρδάδο. Επίσης εκτός ομάδας τέθηκαν και οι Ισραελ Χιμένες, Νταβίντ Καμπρέρα, Νέστορ Καλντερόν, Χόρχε Ερνάντες, Χαβιέρ Κορτές, Μάρκο Φαμπιάν, Νέστορ Βίδριο, Γιόναθαν Ντος Σάντος, καθώς παραβίασαν εσωτερικό κανονισμό της ομάδας.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Μίτσελ
31
Γκουανταλαχάρα
Ροντρίγκεζ
22
Μορέλια
Σάντσεζ
21
Κερετάρο
Αλβάρεζ
19
Γκουανταλαχάρα
Ντε Μπουέν
19
Ουνιβερσιδάδ Νασιονάλ
Τζιοβάνι Ντος Σάντος
22
Τότεναμ
Πουλίδο
20
Τίγκρες
Νταβίλα
20
Γκουανταλαχάρα
Πατσέκο
21
Τίγκρες
Αλάνις
22
Εστουντιάντες Τέκος
Περάλτα
27
Σάντος Λαγκούνα
Πόνσε
22
Γκουανταλαχάρα
Τσάβεζ
21
Μοντερέι
Λούγκο
29
Μορέλια
Μιέρ
21
Μοντερέι
Ακίνο
21
Κρουζ Αζούλ
Ακίλα
25
Αμέρικα
Γκαγιάρδο
22
Γκουανταλαχάρα
Οράντια
20
Ουνιβερσιδάδ Νασιονάλ
Ενρίκεζ
20
Γκουανταλαχάρα
Αραούχο
19
Κρουζ Αζούλ
Ρέγες
18
Αμέρικα
Ρεϊνόσο
30
Γκουανταλαχάρα
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Μπορεί και τίτλο
Ομάδα τίτλου μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα η Ουρουγουάη. Μεστό σύνολο, που έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Επιθετική τριπλέτα «φωτιά». Με τον Ντιέγκο Φορλάν σε ρόλο… μαέστρου και τους Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι να είναι τα πρώτα βιολιά οι «τσελέστε» να κάνουν πολύ καλή πορεία, που μπορεί να φτάσει μέχρι τον τίτλο. Άλλωστε στις τελευταίες έξι διοργανώσεις έχει φτάσει πέντε φορές στα ημιτελικά. Πλέον φαίνεται να έρθει η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Μουσλέρα
25
Λάτσιο
Λουγκάνο
30
Φενέρμπαχτσε
Γκοδίν
25
Ατλέτικο Μαδρίτης
Γκαργκάνο
26
Νάπολι
Βικτορίνο
28
Κρουζέιρο
Ροντρίγκεζ
25
Πόρτο
Καβάνι
24
Νάπολι
Εγκουρέν
30
Χιχόν
Σουάρες
24
Λίβερπουλ
Φορλάν
32
Ατλέτικο Μαδρίτης
Περέιρα
26
Πόρτο
Καστίγιο
33
Κόλο-Κόλο
Αμπρέου
34
Μποταφόγκο
Λοδέιρο
22
Άγιαξ
Πέρεζ
31
Μπολόνια
Περέιρα
27
Μπενφίκα
Ρίος
28
Μποταφόγκο
Σκότι
35
Κόλο-Κόλο
Γκονζάλεζ
26
Λάτσιο
Κάσερες
24
Σεβίλλη
Σίλβα
28
Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ
Ερνάντεζ
20
Παλέρμο
Κοάτες
20
Νασιοάλ
ΠΕΡΟΥ
In Marcarian we trust!
Μετά την παταγώδη αποτυχία της ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου κατέλαβε την τελευταία θέση, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Περού εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία στον Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έχει την αποστολή να ανοικοδομήσει την ομάδα και να την οδηγήσει μετά από πολλά χρόνια και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών αλλά το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι.
Το Περού που έχει να παίξει σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1982, θα στερηθεί τις υπηρεσίες δύο μεγάλων ονομάτων, των Κλαούντιο Πιζάρο και Τζέφερσον Φαρφάν που είναι τραυματίες και θα χάσουν το τουρνουά. Επιπλέον ο έτερος σταρ της ομάδας Χουάν Βάργκας προέρχεται κι αυτός από τραυματισμό. Αν και ο Μαρκαριάν έχει δείξει στα φιλικά προετοιμασίας, πως έχει φτιάξει μια καλά οργανωμένη ομάδα με στιβαρή άμυνα, δύσκολα θα καταφέρει να τερματίσει πιο πάνω από Ουρουγουάη και η Χιλή. Πρόβλεψη μας είναι το Περού να είναι τρίτο μπροστά από το νεανικό Μεξικό.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Λίμπμαν
27
Αλιάντζα Λίμα
Φερνάντες
25
Νις
Μπουτρόν
34
Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν
Ακασιέτε
33
Αλμερία
Βίλτσες
29
Σπόρτινγκ Κριστάλ
Ρεβορέδο
25
Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες
Ράμος
22
Αλιάντζα Λίμα
Καρμόνα
25
Σαν Λορέντσο
Γιοτούν
21
Σπόρτινγκ Κριστάλ
Ροντρίγκες
27
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Κόρζο
22
Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν
Κοντρέρας
29
Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν
Γκονζάλες
25
Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες
Βάργκας
27
Φιορεντίνα
Μπαλμπίν
24
Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν
Λομπατόν
31
Σπόρτινγκ Κριστάλ
Γκεβάρα
27
Σπορτ Μπόις
Κρουζάδο
26
Χουάν Αουρίτς
Μπαγιόν
23
Ρίβερ Πλέιτ
Γκερέρο
27
Αμβούργο
Ρουϊντίας
20
Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες
Αντβίκουλα
21
Σπόρτινγκ Κριστάλ
Καρίγιο
20
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
ΧΙΛΗ
Όλα τα βλέμματα πάνω στον Αλέξις!
Αναμφισβήτητα θα είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένος παίκτες στο τουρνουά. Αναφερόμαστε βεβαίως στον Αλέξις Σάντσες ο οποίος και αποτελεί το μεγάλο μεταγραφικό στόχο της Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι. Ο 22χρόνος επιθετικός έκανε ένα εντυπωσιακό Μουντιάλ πέρυσι, μια ακόμα καλύτερη σεζόν με την Ουντινέζε η οποία βγήκε στο Champions League και πλέον η πρωταθλήτρια Ευρώπης «κοντράρεται» με την Σίτι για την απόκτησή του.
Ο Μαρσέλο Μπιέλσα μπορεί να μην βρίσκεται πια στον πάγκο της «Ρόχα» καθώς τον διαδέχτηκε ο Κλαούντιο Μπόργκι, όμως ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ομάδα που έθελξε με το επιθετικό της ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και αποκλείστηκε στους «16» από την Βραζιλία. Εκτός από τον Αλέξις Σάντσες οι Χιλιάνοι διαθέτουν κι άλλους ποιοτικούς παίκτες όπως οι Σουάζο, Ματίας Φερνάντες, Βιδάλ, Μεδέλ, Μπιουσεζούρ και φυσικά τον «δικό» μας Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ και μπορούν κάλλιστα να είναι η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
ΟΜΑΔΑ
Μπράβο
28
Σοσιεδάδ
Γκαρσές
26
Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα
Πίντο
27
Ατλας
Κοντρέρας
32
ΠΑΟΚ
Μαουρίσιο Ισλα
23
Ουντινέζε
Χάρα
25
Γουέστ Μπρόμιτς
Μεδέλ
23
Σεβίλλη
Πόνσε
28
Κρουζ Αζούλ
Καρμόνα
24
Αταλάντα
Εστράδα
28
Μονπελιέ
Φερνάντες
25
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Φιέρο
28
Φλαμένγκο
Γκουτιέρες
20
Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα
Χιμένες
27
Τσεζένα
Μιγιάρ
29
Κόλο Κόλο
Σίλβα
25
Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα
Βαλβίδια
27
Παλμέιρας
Βιδάλ
24
Λεβερκούζεν
Μπιουσεζούρ
27
Μπέρμιγχαμ
Μουνιός
22
Σαντιάγο Γουόντερερς
Παρέδες
30
Κόλο Κόλο
Αλέξις Σάντσες
22
Ουντινέζε
Σουάζο
30
Μοντερέι
Το πρόγραμμα των αγώνων
Α' Ομιλος
2η Ιουλίου (03:45) Αργεντινή – Βολιβία (Λα Πλάτα)
2η Ιουλίου (21:30) Κολομβία – Κόστα Ρίκα (Χουχούι)
7η Ιουλίου (03:45) Αργεντινή – Κολομβία (Σάντα Φε)
8η Ιουλίου (01:15) Βολιβία – Κόστα Ρίκα (Χουχούι)
10η Ιουλίου (22:00) Κολομβία – Βολιβία (Σάντα Φε)
12η Ιουλίου (03:45) Αργεντινή – Κόστα Ρίκα (Κόρδοβα)
Β' Ομιλος
3η Ιουλίου (22:00) Βραζιλία – Βενεζουέλα (Λα Πλάτα)
4η Ιουλίου (00:30) Παραγουάη – Εκουαδόρ (Σάντα Φε)
9η Ιουλίου (22:00) Βραζιλία – Παραγουάη (Κόρδοβα)
10η Ιουλίου (00:30) Βενεζουέλα – Εκουαδόρ (Σάλτα)
14η Ιουλίου (01:15) Παραγουάη – Βενεζουέλα (Σάλτα)
14η Ιουλίου (03:45) Βραζιλία – Εκουαδόρ (Κόρδοβα)
Γ' Ομιλος
5η Ιουλίου (01:15) Ουρουγουάη – Περού (Σαν Χουάν)
5η Ιουλίου (03:45) Χιλή – Μεξικό (Σαν Χουάν)
9η Ιουλίου (01:15) Ουρουγουάη – Χιλή (Μεντόζα)
9η Ιουλίου (03:45) Περού – Μεξικό (Μεντόζα)
13η Ιουλίου (01:15) Χιλή – Περού (Μεντόζα)
13η Ιουλίου (03:45) Ουρουγουάη – Μεξικό (Λα Πλάτα)
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
16η Ιουλίου (22:00) 1ος Α' Ομίλου – Καλύτερη 3η (Κόρδοβα) (Π1)
17η Ιουλίου (01:15) 2ος Α' Ομίλου – 2ος Γ' Ομίλου (Σάντα Φε) (Π2)
17η Ιουλίου (22:00) 1ος Β' Ομίλου – 2η Καλύτερη 3η (Λα Πλάτα) (Π3)
18η Ιουλίου (01:15) 1ος Γ΄Ομίλου - 2ος Β' Ομίλου (Σαν Χουάν) (Π4)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
20η Ιουλίου (03:45) Π1 – Π2 (Λα Πλάτα) (Η1)
21η Ιουλίου (03:45) Π3-Π4 (Μεντόζα) (Η2)
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
23η Ιουλίου (22:00) Ηττημένος Η1 – Ηττημένος (Λα Πλάτα) Η2
ΤΕΛΙΚΟΣ
24η Ιουλίου (22:00) Νικητής Η1 – Νικητής Η2 (Μπουένος Άιρες)

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16494&subid=2&pubid=128703141&mmid=39041485#videotop