Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο Στρος Καν



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση

Την απελευθέρωση του Ντομινίκ Στρος Καν, χωρίς χρηματική εγγύηση, αποφάσισε το δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η δίκη για σεξουαλική επίθεση θα επαναληφθεί στις 18 Ιουλίου

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση
Όπως έγινε γνωστό θα κρατηθεί το διαβατήριό του και θα του επιστραφεί η εγγύηση που είχε καταβάλει
προκειμένου να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Ο δικαστής Μάικλ Όμπας δέχτηκε την πρόταση να επιστραφεί στον Στρος-Καν η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, "η υπόθεση δεν κλείνει".


Το δικαστήριο ζήτησε επίσης να κρατηθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν και όρισε την επόμενη ακρόαση της υπόθεσης για τις 18 Ιουλίου.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.


Ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση υποστήριξε ότι "δεν έχει αλλάξει τίποτα" όσον αφορά τα γεγονότα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times, μία ημέρα μετά την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε, η 32χρονη είχε τηλεφωνική επαφή με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν και η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.