Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: παιδιά του λαού οι αστυνομικοί!

Διαψεύδοντας όσους δολίως θέλουν να χρεώσουν τα επεισόδια στο ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε την Πέμπτη στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και μεταξύ άλλων είπε: «εμείς δεν θεωρούμε τους αστυνομικούς εχθρούς του λαού, τους θεωρούμε παιδιά του λαού».Στην ομιλία
 του επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό αστυνομίας τον Χ. Παπουτσή λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε μια παροιμία που λέει εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι; Κάπως έτσι και σεις τώρα. Επιβεβαιώθηκε σήμερα η παροιμία με την ομιλία σας. Εμείς, αποχωρήσαμε από την Αίθουσα ζητώντας να  έρθετε εσείς να δώσετε εξηγήσεις γι’ αυτό το πογκρόμ της βίας και της καταστολής που υπέστησαν ειρηνικοί διαδηλωτές, νέα παιδιά, ηλικιωμένες γυναίκες, ανήμποροι άνθρωποι στα καροτσάκια, ακόμη και οι δύσμοιροι αθλητές των Special Olympics στο Μοναστηράκι». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έκαναν για την απίσυετη βία οι ίδιοι οι αστυνομικοί.
«Αποχωρήσαμε από την αίθουσα, ζητώντας να έρθετε εδώ να δώσετε κάποιες εξηγήσεις. Εκτιμώντας και εσάς προσωπικά και τα δημοκρατικά σας φρονήματα και την ιστορία σας, περιμέναμε σήμερα εδώ κάτι να μας πείτε.
Ακόμη και οι συνδικαλιστές των αστυνομικών ο κ. Φωτόπουλος και ο κ. Καραδήμας πριν από λίγο ζήτησαν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γι’ αυτά τα αποτρόπαια που έπραξαν συνάδελφοί τους, απέναντι στους ειρηνικούς διαδηλωτές χθες στην πλατεία Συντάγματος. Και σεις δεν είχατε να πείτε μια λέξη.
Και μάλιστα οι συνδικαλιστές της αστυνομίας τους οποίους εμείς επανειλημμένα έχουμε συναντήσει διότι εμείς δεν θεωρούμε τους αστυνομικούς εχθρούς του λαού, τους θεωρούμε παιδιά του λαού.
Θεωρούμε ότι δεν μπορείτε να τους φτιάχνετε ως πραίτορες, να επιτίθενται απέναντι στους πολίτες. Αν δεν είχαν στολή θα βρισκόντουσαν και αυτοί μαζί με τους διαδηλωτές» τόνισε χαρακτηριστικά.

http://www.kentrinews.gr/?p=23381