Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Θεματικό Πάρκο Πιερίας στο παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης - Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης



Θα συμφωνήσω με τον Θεόδωρο Σιαμάγκα για τη χρησιμοποίηση και λειτουργία του παλιού Νοσοκομείου της Κατερίνης ως Σχολική μονάδα για την Πρωτοβάθμια, και Δευτεροβάθμια
Εκπαίδευση και για τους μαθητές με Ειδικές Ικανότητες.

Θα συμφωνήσω και με  την πεζοδρόμηση του δρόμου που υπάρχει μπροστά από το παλιό  Νοσοκομείο της Κατερίνης καθώς και με  την δημιουργία και κατασκευή ενός χώρου μέσα στο πάρκο της Κατερίνης ακριβώς απέναντι από το παλιό Νοσοκομείο με θέμα την Ελλάδα σε μικρογραφία, τα βουνά, τα ποτάμια, τις πόλεις, τα νησιά, την θάλασσα, τους τόπους με αρχαιολογική σημασία και πολλά άλλα.Μου θυμίζει κάτι που ο ίδιος μου είχε δείξει πριν από καιρό και σας στέλνω και φωτογραφίες για να μπορέσετε να φανταστείτε πόσο όμορφο θα είναι κάτι τέτοιο. Όμορφο, χρήσιμο, τουριστικό, επιχειρηματικό, θα μεγαλώσει μια άλλη νέα γενιά, θα αποκτήσουμε επιτέλους ένα τεχνητό σήμα κατατεθέν της πόλης.ακόμη ακόμη θα μειώσουμε την τοπική ανεργία αν θέλετε....

Είναι σωστό ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά..
Και πλέον οφείλετε να κάνετε ό,τι ενδιαφέρει τα παιδιά.

Και για να μην παιδεύεστε σε χαρτούρες και νομοθετικά διατάγματα με Σχολές Ολύμπου (κρατικές ή ιδιωτικές ) μπερδεμένου νομικού πλαισίου ή με Ινστιτούτα Γαστρονομίας σε μια πόλη που κυβερνάει εδώ και χρόνια το πιτόγυρο, σε μια πόλη με περισσότερα μπαράκια παρά μανάβικα.
 προσπαθήστε απλώς να την κάνετε πιο όμορφη..


Θεματικό Πάρκο Πιερίας στο παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης
Μια πόλη μινιατούρα . όλη η Ελλάδα σε μία πόλη.


Tα επιβλητικά βουνά, τα όμορφα δάση, τα ποτάμια - Nέστος, Στρυμόνας - και η λίμνη Kερκίνη, της Ανατολικής Μακεδονίας, οι  δαντελωτές ακρογιαλιές με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα γραφικά λιμανάκια του Αργωσαρωνικού, η αρχαιότητα, ο Αθηναϊκός πολιτισμός, ο  σπουδαιότερος ίσως για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Oι μύθοι και οι παραδόσεις, η προϊστορία και η ιστορία, ο γαλανός ουρανός, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της Aττικής, τα επιβλητικά κάστρα και πυργόσπιτα, οι ονομαστές μονές και εκκλησίες, οι ιστορικές κωμοπόλεις της Πελοπονήσου.


Η αρμονική συνύπαρξη του λευκού και του μπλε, τα εξαίρετα αρχιτεκτονικά σύνολα, οι φημισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, οι γραφικές εκκλησίες και τα απίθανα ξωκλήσια, οι δαντελωτές ακρογιαλιές και οι χρυσαφένιες παραλίες με τα καταγάλανα νερά, τα λιθόστρωτα μονοπάτια, οι αναβαθμίδες με τις λιγοστές καλλιέργειες και τις ξερολιθιές των Κυκλάδων, μέγα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.


Oι μοναδικές φυσικές ομορφιές, οι εναλλαγές του τοπίου, το εξαιρετικό κλίμα, οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και τα κάθε λογής μνημεία, τα αναπτυγμένα τουριστικά θέρετρα και τα παραδοσιακά χωριά, πάνω από όλα, όμως, ο τρόπος ζωής και η φιλοξενία των κατοίκων κάνουν τη μεγαλόνησο Κρήτη, ξεχωριστή, μοναδική. Οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές μονές και εκκλησίες, τα μεσαιωνικά κάστρα που ικανοποιούν κάθε απαίτηση.Το στολίδι που λέγεται Θεσσαλονίκη, η μοναστική πολιτεία του Aγίου Όρους και η Πιερία μας των Ελληνικών θεοτήτων,των Μουσών, του ξακουστού σε όλο τον κόσμο Ολύμπου, των χιλιομέτρων των ακτών της, των βουνών της και της ιστορίας της..
 
Όλα όσα έκαναν την Ελλάδα γνωστή, κατασκευασμένα με την παραμικρή λεπτομέρεια σε κλίμακα 1:25, μέσα σε πανέμορφους κήπους. Η πόλη μινιατούρα θα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, μύλοι που γυρίζουν, καραβάκια που διασχίζουν τις θάλασσες, μια πυρκαγιά σβήνεται σε κάποιο λιμάνι, τα παλιά μας τρένα διασχίζουν σταθμούς και διασταυρώσεις, σχηματίζοντας το πιο μεγάλο σιδηροδρομικό δίκτυο μινιατούρα του κόσμου.Επίσης τα καταστήματα τουριστικών ειδών με μεγάλη συλλογή για δώρα και σουβενίρ. Τα λουλούδια και το πράσινο θα συμπληρώνουν την εικόνα του πάρκου.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο και αρμόδιο ( δήμος Κατερίνης, περιφέρεια Πιερίας, τοπικούς βολευτές, διοικητή του Νοσοκομείου κα.)

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης