Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ «ΔΑΝΑΟΣ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Εκπαιδευτικό διήμερο οργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης για τους μαθητές-αθλητές της
Ακαδημίας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας.
Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι της 8ης σειράς, αναχωρούν το Σάββατο το πρωί για Πλαταμώνα με το λεωφορείο του Ναυτικού Ομίλου, συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Εκεί θα επιβιβαστούν στο εκπαιδευτικό σκάφος «ΔΑΝΑΟΣ» και υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτών τους Κων Γ. Μαναού και Κ. Παναγούλη θα πλεύσουν προς το λιμάνι της Κατερίνης, στο πρώτο τους ταξίδι με Ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Στην διαδρομή οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τριμάρισμα και ρύθμιση πανιών, να τιμονεύσουν το σκάφος, να λάβουν μέρος στην ομαδική εργασία πραγματοποίησης ελιγμών, να μάθουν μυστικά της Ιστιοπλοΐας και γενικότερα της Ναυτικής τέχνης, σε μια προσπάθεια του Ομίλου να δημιουργήσει Ιστιοπλόους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία, μιας και οι απόφοιτοι της ακαδημίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. στο τέλος της εκπαίδευσής τους και με το δίπλωμα που θα τους χορηγηθεί, θα έχουν δικαίωμα να κυβερνήσουν Ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους έως 20μ.

Το σκάφος «ΔΑΝΑΟΣ» προβλέπεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Παραλίας περίπου στις 13:00 μ.μ., όπου θα το υποδεχθούν μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ. με επικεφαλή τον πρόεδρο Κο Γιώργο Μελετλίδη.
Το σκάφος θα παραμείνει στο λιμάνι της Κατερίνης έως την Κυριακή το πρωί. Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια της παραμονής του θα πραγματοποιηθούν μαθήματα πρόσδεσης και αγκυροβολίας του σκάφους, πλαγιοδέτησης, πρυμνοδέτησης, αλλά και μαθήματα χάραξης πορείας σε Ναυτικό χάρτη, επικοινωνίας με τον ασύρματο του σκάφους, μαθήματα διαχείρισης έκτακτων περιστατικών κλπ.

Την Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιηθεί πρακτικό μάθημα στον θαλάσσιο χώρο της Παραλίας Κατερίνης και στην συνέχεια το σκάφος μαζί με τους μαθητές θα αναχωρήσει για το λιμάνι του Πλαταμώνα, όπου θα καταπλεύσει περίπου στις 17:00 μ.μ., αποτελώντας μια όμορφη εικόνα στους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένεται να κατακλύσουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τις παραλίες του Νομού Πιερίας.