Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Συνέχεια κινητοποιήσεων εν μέσω επεισοδίων

taxi 300x186 Συνέχεια κινητοποιήσεων εν μέσω επεισοδίωνΣτην Ασφάλεια οδηγήθηκε το βράδυ ο συνδικαλιστής-αυτοκινητιστής ταξί Παναγιώτης Μαυρίκης, για το επεισόδιο στον Πειραιά, όπου κάποιοι εκ των απεργών έριξαν λάδια στο δρόμο ώστε να ακινητοποιήσουν τα τουριστικά λεωφορεία.

Λίγο αργότερα ο ταξιτζής αφέθηκε ελεύθερος, ενώ έξω από τη
ΓΑΔΑ έσπευσαν για συμπαράσταση δεκάδες συνάδελφοί του και μέλη του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση πως προσπαθεί με διώξεις και συλλήψεις να κάμψει το φρόνημα των ταξιτζήδων.
Κατά τα άλλα η απεργία συνεχίζεται επ αόριστον, αφού παρά την εκπεφρασμένη εκατέρωθεν διάθεση για εξεύρεση λύσης, δεν κατέστη τελικά δυνατόν να βρεθούν σημεία προσέγγισης στη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, και αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων.
«Ο υπουργός έδειξε καλή διάθεση, χωρίς όμως να δεσμευθεί για οποιαδήποτε από τις προτάσεις μας, ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο» δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος,
«Έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, η απεργία συνεχίζεται», είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ και απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους του να αποφεύγουν τα έκτροπα, καθώς «ο κλάδος θα συνεχίσει την κινητοποίηση μέχρι τέλους».
Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά με κανόνες, που θα διέπουν όλες τις πλευρές τού επαγγέλματος από την έκδοση της άδειας έως την εκπαίδευση των οδηγών και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

http://www.onlycy.com/